STRAŠNA SMRT

'Krenuli su isprobati novi BMW, sletjeli su s mokre ceste pa se zabili u zid i rasvjetni stup, auto je odmah planuo i eksplodirao...'

 
 Hanza media

- Bili su pravi momci. Odlični mladi ljudi. Imali su obitelji, djecu, voljeli su Novalju. Ovdje su imali i kuće. Strašno je to što im se dogodilo. Ne mogu vjerovati. Iskreno mi je žao... - kazao je za Slobodnu Dalmaciju Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, nakon što su u utorak oko 22 sata na zaobilaznici iznad grada u strašnoj prometnoj nesreći život izgubila dvojica prijatelja. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Ž.A. (37) iz Rijeke i nešto starijem D.Ž. s područja Siska. Njih dvojica su u utorak, nakon večere u jednom poznatom novljaskom restoranu, sjeli u novi BMW 4 u vlasništvu Ž.A. i krenuli napraviti probnu vožnju. Naime, Ž.A. je upravo kupio novi snažni automobil sa zadnjim pogonom i pozvao je svog prijatelja da ga malo testiraju.

Krenuli su na zaobilaznicu iznad mjesta, kiša je rominjala, a kolnik je bio mokar. Dovoljno da u brzoj vožnji Ž.A. izgubi nadzor nad upravljačem, izleti sa ceste i udari u betonski zid i stup od rasvjete. Od snažnog udarca automobil se prevrnuo na bok i zapalio. Obojica su izgorjela u vozilu do neprepoznatljivosti.

- Policija još nije utvrdila identitet stradalih osoba. O tome ćemo imati više informacija nakon što dobijemo rezultate obdukcije - kazala nam je u srijedu u poslijepodnevnim satima glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

- Do nesreće je došlo kad je NN osoba upravljala osobnim automobilom riječke registracijske oznake i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom, te je sletio van kolnika i udario u betonski zid i stup javne rasvjete, uslijed čega je došlo do samozapaljenja automobila. Na mjestu događaja su od posljedica prometne nesreće i požara smrtno stradale za sada dvije NN osobe, te slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica - ponovili su u policiji ličko-senjske županije.

Hanza media

- Automobil je planuo odmah, čim se prevrnuo. Neki su mještani skočili u pomoć, vatrogasci su došli u roku pet minuta, ali vatra se tako brzo proširila da im se pomoći nije moglo. Najvjerojatnije su bili mrtvi i prije izbijanja požara - kazali su nam Novaljci koji su od sinoć u šoku zbog stradavanja svojih prijatelja.

- Oboje su bili dobri prijatelji Novalje. O njima vam nitko neće reći nikavu lošu riječ. Vlasnik BMW-a je bio iz Rijeke, a ovdje je imao kuću. I njegov stradali prijatelj je ovdje imao kuću iako je živio u Njemačkoj. Bavili su se turizmom, iznajmljivanjem apartmana i građevinom. Obojica su često dolazili u Novalju jer su se ovdje dobro osjećali. Ljudi su ih znali, uvijek nasmijani, veseli i pozitivni. Ovo je stvarno velika tragedija - kažu nam u Novalji.

Nakon završenog policijskog očevida karbonizirana tijela su prebačena u Opću bolnicu u Zadru, ali kako tamo nije bilo patologa na raspolaganju, tijela su prebačena u Split gdje će u četvrtak obaviti obdukciju. Na mjestu stradavanja dvojice prijatelja mještani Novalje su tijekom srijede donosili i palili svijeće.

'Automobil je odmah eksplodirao'

Jedna susjeda kaže da je čula tresak o zid, buku, galamu, a kad je pogledala plamen je već bio tako visok da su kabeli od telefona na stupovima izgorjeli. Unatoč naporima susjeda nije se moglo prići ni automobilu niti tijelima.

Vatrogasci su vrlo brzo stigli na mjesto nesreće, no muškarcima nije bilo spasa.

- Došlo je do eksplozije i plamena u istoj sekundi. Od siline udarca u zid, automobil je odmah eksplodirao. Nažalost nije bilo pomoći, ispričao je za Novi list jedan od vatrogasaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:59