POTJERA

Krijumčar koji je u kombiju prevozio 29 migranata krenuo na policajce, oni uzvratili paljbom: Ispalili su više hitaca, ranjeno dvoje djece!

Ilustracija
 Željko Puhovski / HANZA MEDIA

Zadarska policija izvijestila je da je sinoć oko 22 sata spriječila pokušaj krijumčarenja osoba na području Donjeg Srba gdje je zaustavila kombi s migrantima ispalivši prema njemu više hitaca pri čemu je dvoje djece u kombiju ozlijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti.

"Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz vatrenog oružja.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje.

Ozlijeđena djeca, 12-godišnjaci, prebačena su u zadarsku bolnicu i prema informacijama koje je N1 televizija dobila od glasnogovornika PU zadarske, Elisa Žodana, u stabilnom su stanju.

U kombiju je ozlijeđeno još sedam osoba, vjerojatno tijekom opasne vožnje.

Radi se o osobama koje su s područja Iraka i Afganistana, a trenutno se nalaze u službenim prostorijama policije u Srbu i nad njima se provodi obrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2023 11:39