DRAMA KOD ZAGREBA

Krijumčari migranata bježali policiji pa sletjeli s ceste, suvozač poginuo, policajka ozlijeđena

Jedna osoba je poginula, a desetak je njih, među kojima i policijska službenica, ozlijeđeno
Arhiva
 Jure Mišković/Cropix

Jedna osoba je poginula, a desetak njih, među kojima i policijska službenica, su ozlijeđeni sinoć u kasnim večernjim satima tijekom policijske intervencije na području Velike Gorice.

Naime, oko 23.30 sati između naselja Okuje i Gudci na velikogoričkom području policijski službenici Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, uočili su dva "potonula" terenska vozila - Volvo austrijskih tablica te Mercedes mađarskih, te su sasvim opravdano posumnjali da prevoze migrante.

Odmah su krenuli za njima dajući zvučne i svjetlosne signale, međutim vozači stranih vozila se zaustavljali nisu već naprotiv su ubrzali bijeg pa su se u potjeru uključili i zagrebački policajci kako bi bjegunce sustigli i uhvatili.

Prilikom bijega Mercedes je u jednom trenutku, u mrklom mraku, sletio s kolnika u šumu, a Volvo je nešto dalje udario u dva zaustavljena policijska auta nakon čega je, također, završio u šumi.

Od siline naleta na policijska vozila, suvozač Volva je na mjestu ostao mrtav, a osobe koje su se skrivale u terencu i prevozile se u nehumanih uvjetima, su istrčale napolje i prestravljeno počele bježati. Međutim, policajci su ih vrlo brzo pronašli. Vozači terenaca i stranci su završili po zagrebačkim bolnicama na sanaciji ozljeda, baš kao i policijska vježbenica kojoj su utvrđene, srećom, lakše ozljede.

Protiv dvojice krijumčara biti će podnesene odgovarajuće kaznene prijave, a u tijeku je utvrđivanje identiteta ilegalaca i otkrivanje rute kojom su ušli u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 06:47