ŠEF BANDE OBJESIO SE U ZATVORU U MADRIDU

Krijumčarili 175 paketa kokaina: Kec i Žika jamče sa 6 milijuna pa pušteni da se brane sa slobode!

Uz višemilijunsku jamčevinu dvojica članova tajne organizacije uhićene početkom svibnja u Boca Chici, zbog pokušaja krijumčarenja 175 paketa čistog kokaina iz Južne Amerike u Europu, pušteni su da se brane sa slobode. Navodni „mozak“ organizacije Zadranin Elvis Mužanović Kec (46) na slobodu je iz zatvora u Remetincu gdje je izručen nakon uhićenja u Boca Chici pušten u utorak uz tri milijuna i 800 tisuća kuna visoku jamčevinu. Zadranin Dragan Miletić Žika (40), skiper koji je navodno čekao signal kako bi u Italiji preuzeo kokain i dovezao ga do hrvatske obale, iz Remetinca je za jamčevinu od dva milijuna i 200 tisuća kuna pušten još 9. kolovoza.

- Nakon što je procijenjena njihova kriminalna „pozadina“ i aktivnost, ponuđena im jamčevina koju su oni prihvatili. Za oboje su jamstvo nekretnine sa kojima raspolažu - kazali su nam iz krugova bliskih istrazi.

I Miletić i Mužanović, vlasnik caffe-bara Kulf, za koji je lani dobio turističko priznanje Grada Zadra, trenutačno se nalaze u Zadru gdje čekaju početak suđenja na Županijskom sudu Zagrebu. U Remetincu su ostali Ivan Zanze (42) i Nebojša Gančanović (45) iz Aleksinca, dok se još čeka izručenje Milivoja Šanga (49), Zadranina koji je u Italiji čekao isporuku droge, koja se dalje trebalo prevesti u zemlje istočne Europe. Također još nije izručen njegov nećak, 27-godišnji Zadranin Ivan Šango, koji je zajedno sa 55-godišnjim Milanom Mandićem iz Zagreba uhićen na francuskom dijelu otočića Martinique.

Akcija hapšenja osumnjičenih izvedena je na jahti “Ihtis” na kojoj je i pronađeno 175 paketa kokaina. Još od listopada 2011. godine istražitelji iz Hrvatske, Nizozemske, Dominikanske Republike, Italije, Slovenije, Španjolske i Grenade pratili su ovu krijumčarsku skupinu. U veljači su počele pripreme za transport droge na otočiću Saint Martin, nakon čega su počeli tajni sastanci u Zagrebu, Zadru i Primoštenu.

Zlatko Ugarković, koji je nakon uhićenja u Bica Chici bio označen kao šef grupe, u srpnju se objesio u ćeliji ekstradicijskog pritvora u Madridu, gdje je čekao izručenje Hrvatskoj. Ugarković je na predstojećem suđenju trebao ispričati sve o milijunskom poslu zbog kojega je u travnju u Dominikanskoj Republici osobno dogovorio isporuku kokaina s visokorangiranim pripadnikom kolumbijskog narkokartela Antoniom Joseom Parra Florentinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:20