VOZILI DESET LJUDI

KRIJUMČARILI PAKISTANCE KROZ HRVATSKU Španjolac i Peruanka ilegalne migrante u Vrhovinama ukrcali u kamper, policija ih uhitila nadomak Senja

 Jadran Babic / Ilustracija / CROPIX

Španjolski državljanin i njegova prijateljica iz Perua uhićeni su nadomak Senja zbog sumnje da su kroz Hrvatsku švercali deset pakistanskih državljana.

Policajci PU ličko-senjske o svemu su obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci koje je temeljem policijske prijave ispitalo 39-godišnjeg Španjolca i 28-godišnju Peruanku.

Prema kaznenoj prijavi, krijumčarski dvojac je 9. veljače ove godine, s ciljem da se okoriste, u mjestu Vrhovine ukrcao u kamper, inače registriran za prijevoz do sedam osoba, pakistanske državljane.

Španjolac je bio na mjestu vozača, a Peruanka na suvozačevu te im je bio cilj, uvjerena je policija, omogućiti ilegalnim migrantima izbjegavanje granične kontrole i izlazak iz Hrvatske.

No njihove planove i brzinsku zaradu na tuđoj muci omeli su policajci, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja te ispitivanja u tužiteljstvu, od suca istrage Županijskog suda u Rijeci zatraženo je da se osumnjičenicima odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:23