‘PAO‘ U GRAČACU

Krijumčario oko 300 kilograma duhana, policija ga uhvatila pri kontroli prometa

Zaplijenjeni duhan je oduzet, a 40-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje nedozvoljene trgovine kazneno prijavljen državnom odvjetništvu
 Ilustracija/Vlado Kos/CROPIX

Oko 300 kilograma sitno rezanog duhana, bez nadzornih markica Ministarstva financija, otkrila je policija nakon što je u Gračacu pri kontroli prometa zaustavila vozilo šibenskih oznaka te je 40-godišnjaka osumnjičila za nedozvoljenu trgovinu.

Kako je u ponedjeljak izvijestila zadarska Policijska uprava, u subotu u 13,40 sati na području Gračaca osumnjičenog su prilikom kontrole prometa zaustavili policijski službenici te su u osobnom vozilu šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao, pronađene PVC vreće sa sitno rezanim duhanom.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela, priveden je na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja da je nedozvoljeno, radi daljnje prodaje posjedovao oko 300 kilograma sitno rezanog duhana, koji nije bio propisno označen nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Zaplijenjeni duhan mu je oduzet, a o događaju je izvještena nadležna carinska uprava radi postupanja iz njihove nadležnosti u svezi obračuna trošarina.

Zbog sumnje u počinjenje nedozvoljene trgovine, 40-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:05