SVE JE PRIZNAO

Kriminal u Sindikatu policije: Službeni vozač potkradao šefa i njegovu obitelj, evo koliko je uzeo

Berislav B. se sumnjiči da je Dubravku Jagiću, čelniku Sindikata, njegovu sinu i njegovoj majci ukupno ukrao 32.170 kuna
Dubravko Jagić
 Bruno Konjević/Cropix

Berislav B. (53), vozač Sindikata policije Hrvatska, izigrao je povjerenje čelnog čovjeka sindikata Dubravka Jagića, kojeg je nepunih godinu dana, malo po malo, potkradao. Osim šefa, na udaru se našla i Jagićeva obitelj, točnije majka i sin. Posrnuli vozač sindikata u konačnici je prisvojio Jagićevih 32.170 kuna.

Nakon što je otkriven manjak novca, u slučaj se umiješala policija, kao i zagrebačko Državno odvjetništvo, koje je, nakon provedene istrage, protiv Berislava B. podignulo optužnicu zbog krađe i računalne prijevare te za njega traži deset mjeseci bezuvjetnog zatvora. Njegovo obilaženje bankomata snimile su nadzorne kamere na gradskim objektima, pa je, pritisnut dokazima u tužiteljstvu, priznao djelo.

Priznao krivnju

- Priznajem krivnju. Počinio sam grešku kako bih riješio neke financijske probleme. Deviznu karticu Zagrebačke banke koja je glasila na Mariju Jagić i koja je bila na stolu ili u ladici uzimao sam u pet, šest navrata, a Dubravka Jagića u tim trenucima u uredu u Bužanovoj nije bilo. Odlazio sam na bankomat u Banjavčićevoj, gdje sam podizao od 500 do 1000 kuna i nakon toga sam karticu vraćao.

Riječ je o kartici za koju sam znao PIN jer me Dubravko Jagić prije katkad slao da mu podignem novac, a nju mi je 8. kolovoza 2020. progutao bankomat te je ostala u njemu i o tome nisam nikoga obavijestio. Postojala je i druga kartica, Sberbanka, koja je glasila na Dubravka Jagića, a koju sam uzeo 26. kolovoza 2020. iz njegove torbice.

Otišao sam do bankomata na Heinzelovoj te podigao 1200 kuna i zatim ju vratio u njegovu torbicu - ispričao je s vidnom nelagodom Berislav B. Što se tiče krađe 20.000 kuna iz sefa unutar sindikalnog ureda, pojasnio je da je i taj novac uzeo zbog loše financijske situacije.

- Dio novca, točnije 14.000 kuna, već sam mu vratio i za to postoje potvrde. Inače, taj sef nije bio zaključan i nalazio se u prostoriji gdje je bio radni stol - zaključio je bivši sindikalni vozač.

Da se doista nalazio u blizini bankomata s kojih je podizao novac, pokazuju snimke videonadzora duž Banjavčićeve ulice, koje je izuzela policija prikupljajući dokaze tijekom istraživanja.

Zbog slučaja je saslušan u tužiteljstvu i šef hrvatskog Sindikata policije Dubravko Jagić.

Odlazio na bankomat

- Okrivljeni je bio zaposlen u Sindikatu policije Hrvatske i po mom je naputku znao podizati novčane iznose, pa je znao i PIN-ove kartica. Moj sin se 15. veljače prošle godine vratio iz Londona na godišnji odmor te mi je dao oko 20.000 kuna koje sam pohranio u sef u svojem uredu. Sef nisam zaključao. A kad me sin idućeg mjeseca zatražio taj novac, u sefu, kad sam ga otvorio, nije bilo ni kuverte ni novca.

Bankovne izvatke po računima svoje majke nisam redovito provjeravao, nego sam ih provjerio kad je stigla obavijest njemačkog mirovinskog osiguranja o povećanju mirovine - prisjetio se Jagić, kojem je bankomat 6. kolovoza, pri pokušaju podizanja novca, progutao karticu. Dodao je i da je manjak od 1200 kuna na svojem bankovnom računu uočio prilikom plaćanja računa internet bankarstvom.

Pred Berislavom B. je sudska bitka, a s obzirom na priznanje u tužiteljstvu i ako se odluči isto ponoviti u svojoj obrani, nije isključivo da će biti i brzo okončana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:45