DNO DNA

Krivotvorila potpis pokojnog umirovljenika pa se domogla njegova auta, usput mu peglala i karticu

Riječka policija kazneno je prijavila nezasitnu 61-godišnju ženu zbog krivotvorenja isprava i računalne prijevare

Privođenje (ilustracija)

 Mario Pušić/Jutarnji

Na sramotan potez odlučila se 61-godišnjakinja na području Gorskog kotara kada je odlučila prisvojiti automobil pokojne osobe i još se na sve to častila njegovim novcem dižući ga sa bankomata.

Po saznanju za makinacije, u slučaj su se umiješali riječki kriminalisti u koordinaciji s tužiteljstvom te su domišljatu varalicu kazneno prijavili.

Kroz istraživanje su utvrdili da je ona u travnju prošle godine u ugovoru o kupoprodaji motornog osobnog vozila krivotvorila potpis 74-godišnjeg muškarca koji je bio vlasnik istog za života. Ujedno je izvršila i prijepis auta pred službenim osobama učinivši ga u konačnici svojim.

- Nakon toga je u sljedećih nekoliko dana i više puta nedozvoljeno koristila bankovnu karticu pokojnika te na bankomatima podizala novac s njegovog računa. Time je pravne nasljednike pokojnog 74-godišnjaka oštetila za oko 3.600 eura. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 61-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu - kažu iz PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:21