KRIVOTVORIO UGOVORE

KRIVOTVORIO UGOVORE Pao prevarant koji je izdavao lažne potvrde

Rijeka, 080513.Nakon saslusanja pred USKOK-ovim istraziteljima, osumnjiceni za korupcijsku aferu na Carini privedeni su na saslusanje istraznom sucu Zupanijskog suda u Rijeci Dusku Tismi. Na fotografiji: jedan od osumnjicenika.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

ZAGREB - Naizgled lakši put do dokumenta - sanitarne potvrde i ugovora o zakupu ugostiteljskih kućica na kraju je skupo stajao troje ljudi, koje je prevarnat uz pomoć lažnih žigova nasamario za nekoliko desetaka tisuća kuna, ali ga je na kraju ipak uhvatila zagrebačka policija.

Najteže je prošao 25-godišnji muškarac koji je lani u rujnu 48-godišnjem prevarantu platio 45.000 kuna za krivotvoreni ugovor javnog poduzeća o zakupu ugostiteljskih kućica u vrijeme božićnih blagdana.

Dva mjeseca kasnije prevarant, koji je naposljetku završio u pritvoru, ugovor o zakupu ugostiteljskih kućica izdao je i 38-godišnjakinji nakon što mu je platila šest tisuća kuna.

Osim ugovora predao joj je i krivotvorene potvrde i knjižice javnog poduzeća kojim se uređuju sanitarne obveze ugostiteljskih zaposlenika koje su bile ovjerene krivotvorenim žigovima.

Lani u veljači na meti mu se našao i 53-godišnjak kojem je također izdao krivotvorenu potvrdu kojom se uređuju sanitarne obveze ugostiteljskih zaposlenika kako bi mogao raditi u ugostiteljskom objektu.

Zagrebačka policija prevaranta tereti za dvije prijevare i četiri krivotvorenja isprava na štetu tri osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:41