LANČANI SUDARI

Krš i lom na riječkoj obilaznici: Sve je krenulo od tinejdžera u Mazdi, a onda je nastao kaos

U dvije prometne nesreće sudjelovalo je osam vozila, jedna osoba je lakše ozlijeđena, a materijalna šteta se cijeni na 13 tisuća eura

Riječka obilaznica

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

U četvrtak su se u roku od oko sat vremena, između 15.55 sati i 17 sati na riječkoj zaobilaznici dogodile dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovalo osam vozila i koje su izazvale zastoj prometa na dionici od tunela Trsat do čvora Škurinje.

Prva prometna nesreća dogodila se u tunelu Trsat u 15.55 sati kada 48-godišnji vozač kombija marke Citroen Jumper, požeških registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je naletio na teretno vozilo marke Ford, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin, javlja PU primorsko-goranska.

Od siline udarca Ford je udario u kombi vozilo ispred marke Peugeot Boxer, delničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 21- godišnji hrvatski državljanin, a koje se zaustavilo zbog prednjeg kombi vozila u kvaru marke Opel, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen jer mu je u vožnji otpao kotač.

Prilikom očevida je 48-godišnjem vozaču Citroena utvrđena koncentracija alkohola od 1,10 promila te je zbog počinjenih prekršaja sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Materijalna šteta procijenjena je na oko pet tisuća eura.

Druga prometna nesreća dogodila se oko 17 sati u tunelu Škurinje kada 19-godišnji vozač osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru Orehovice nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je naletio na kolonu vozila. Tako je udario u prednje osobno vozilo marke Kia, riječkih registracijskih oznaka, s 60-godišnjim vozačem, koji je pak odbačen i udario u prednje osobno vozilo u koloni marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 43-godišnja hrvatska državljanka.

U isto vrijeme zbog neprilagođene brzine na kolonu nalijeće osobno vozilo marke Honda, isto riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin te udario u vozilo Mazda. Pri tome je 19-godišnji vozač Mazde lakše ozlijeđen.

Materijalna šteta cijeni se na oko osam tisuća eura, a počinitelji prekršaja su sankcionirani prema važećim zakonskim propisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:19