BRZA ZARADA

KRUNSKI SVJEDOK NA SUĐENJU ZA UBOJSTVO PUKANIĆA U PROBLEMIMA SA ZAKONOM Čovjek kojega znaju po nadimku 'Vjeverica' pao u Istri zbog šverca migranata

Marjanović je i prije “krunskog svjedočenja” imao posla s policijom, a odslužio je i zatvorsku kaznu
 Željko Puhovski / CROPIX

Tomislav Marjanović (36), poznat po nadimcima “Vjeverica” i “Vjevi”; krunski svjedok na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića koji je likvidiran u listopadu 2008. sa svojim suradnikom Nikom Franjićem, nakon što je odslužio svoje zatvorske kazne, ponovno je imao posla s policijom i pravosuđem.

Kako bi riješio dug od 1000 eura, pristao je u dogovoru sa svojim vjerovnikom 1. rujna prošle godine prevesti u Audiju A8 karlovačkih oznaka četvoricu turskih državljana u Sloveniju.

Na parkiralištu zvanom Delta u Rijeci preuzeo je četvoricu svojih putnika Adema A. (23), Vedata C. (18) Halila A. (28) i Musluma K. (21) i krenuo prema Kućibregu na području Buja blizu granice sa Slovenijom. No, zaustavio ih je policajac bujske policijske postaje.

Marjanovića su policajci prijavili da je iz koristoljublja osobama koje nisu hrvatski državljani omogućio nedozvoljeno se kretati i boraviti u Hrvatskoj ili drugoj članici EU i potpisnici Schengenskog sporazuma.

Na ispitivanju u pulskom općinskom državnom odvjetništvu Marjanović je priznao krivnju, a tužiteljstvo traži da ga sud oglasi krivim i kazni po zakonu, kao i da plati sudske troškove.

Marjanović je i prije “krunskog svjedočenja” za ubojstvo Ive Pukanića imao posla sa zakonom. Dok je bio pod dugogodišnjom policijskom zaštitom, sudario se s policijskim vozilom, a bio je i na odsluženju dugogodišnje zatvorske kazne. Govorio je da je u strahu za život jer je prokazao ubojice i organizatore ubojstva suvlasnika i izdavača Nacionala, imao je velika očekivanja od pravosuđa za te svoje usluge, ali je na kraju opet dospio na stupce crne kronike.

I dok je policiji prokazao Pukanićeve ubojice, u slučaju krijumčarenja Turaka, kako proizlazi iz optužnice, nije želio otkriti tko je muškarac koji ga je angažirao da mu dug od 1000 eura prebije prevoženjem ilegalaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:48