SUĐENJE ROBERTU ŽAJI

Krunski svjedok nesreće u kojoj su poginule sestre Filipović: ‘Ne sjećam se ničeg, pao sam s motora‘

Žajin zatvorski cimer je, naime, ranije dao iskaz da mu se Žaja povjerio te da mu je priznao da je skrivio nesreću

Privođenje Roberta Žaje

 Robert Fajt/Cropix

- Ne sjećam se da sam prije dao iskaz, imam problema s pamćenjem od kada sam pao s motora u Jastrebarskom, imao sam prometnu nesreću. Ne sjećam se iskaza putem video linka iz zatvora u Zagrebu - ispričao je 58-godišnji svjedok na riječkom Županijskom sudu na suđenju Robertu Žaji, optuženom da je, upravljajući Renault Clijom u nedozvoljenom smjeru na autocesti Rijeka - Zagreb, prouzročio prometnu nesreću u kojoj su u prosincu 2006. godine život izgubile sestre Višnja i Gordana Filipović.

Riječ je o 58-godišnjaku koji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog prevare, a on je krunski svjedok na suđenju Žaji, budući da je s optuženikom bio "cimer" u riječkom istražnom zatvoru, nakon njegovog uhićenja deset godina nakon nesreće. "Cimer" je, naime, ranije dao iskaz da mu se Žaja u zatvoru povjerio te da mu je priznao da je skrivio nesreću. No, na suđenju je svjedok kazao da se nikakvog povjeravanja ne sjeća, kao ni iskaza koje je dao tužiteljstvu. Na sudu je ispričao da poznaje Žaju i da je bio dobar cimer te da se ponašao normalno.

- Pričali smo o privatnim stvarima, ali ne sjećam se da smo pričali o nesreći niti da smo ikada na TV-u gledali prilog o nekoj prometnoj nesreći - rekao je na sudu, negirajući tako svoj raniji iskaz da Robert Žaja nije mogao na televiziji uopće gledati priloge o nesrećama.

Sutkinja Jesenka Kovačić, koja predsjedava sudskim vijećem, pitala ga je što ima reći o iskazu, koji je pročitan na ročištu, a on je odgovorio - "ništa".

- Ne sjećam se da sam dao taj iskaz - rekao je.

Na suđenju su svjedočili i vozači koji su također vidjeli automobil koji na autocesti vozi u nedozvoljenom smjeru, kao i 36-godišnjak koji je prvi stigao na mjesto nesreće te je sudskom vijeću opisao prizore koje je tamo zatekao.

Suđenje Robertu Žaji, 51-godišnjaku iz Mavrinaca na podričju Grobnika, nastavlja se ovaj tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:47