OPREZ!

Kruži opaka prevara: Splićanki stigao mail od ‘načelnika‘ krim policije, optužuje je za grozne radnje. Oglasio se i MUP

U tekstu spomenutog dokumenta, primatelja se obavještava da je protiv njega podnešeno nekoliko pravnih radnji zbog pedofilije i egzibionizma

Ilustrativna fotografija

 Josie Elias/Alamy/Alamy/Profimedia/Josie Elias/alamy/alamy/profimedia

Zabrinuta čitateljica iz Splita javila nam je da internetom kruži još jedna prijevara pa upozoravamo građane da na nju ne nasjedaju. Na svoju mail adresu primila je poprilično uvjerljiv "pravni podnesak" kojeg potpisuje Dalibor Jurić, navodni načelnik Uprave kriminalističke policije RH, piše Slobodna Dalmacija.

image
Mup/

U tekstu spomenutog dokumenta, primatelja se obavještava da je protiv njega podnešeno nekoliko pravnih radnji zbog pedofilije i egzibionizma, a sve je otkriveno zbog suradnje s CNAIP-om i INTERPOL-om.

image
Mup/

MUP je na svojim službenim stranicama obavijestio građane da se ovdje radi o "phishing" kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.

image
Mup/

- Na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka u kojoj se nepoznate osobe predstavljaju kao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac i načelnik Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje Dalibor Jurić te navode kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traže od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi - navedeno je na službenim stranicama MUP-a.

image
Mup/
image
Mup/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 12:05