ŽESTOKA SVAĐA

KRVAVA NOĆ NA CAJKAMA 'Čašom me udario u grkljan, osjetio sam kako mi se krv slijeva niz prsa'

Split, 240813.Jutros oko 5.40 h na Mertojaku u Brackoj ulici u blizini kluba Paganini izboden je 22-godisnjak koji je u zivotnoj opasnosti u bolnici.Na fotografiji: policijski ocevid.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic/ CROPIX

Na Županijskom sudu u Splitu održano je pripremno ročište optuženome Miljenko G. (29) koji se tereti da je razbijenom čašom razrezavši ga po vratu pokušao ubiti Joška T. (38) u ranim jutarnjim satima u noćnom klubu “Paganini” u Splitu u ožujku prošle godine. Razlog sukoba bila je bivša djevojka Miljenka G. za koju je on tvrdio kako je, dok je on bio na brodu, bila u vezi s Joškom T., piše Slobodna Dalmacija.

Na pripremnom ročištu tužiteljstvo je ostalo pri tome da tereti Miljenka G., a njegov odvjetnik je iznio kojim dokazima raspolaže u njegovu korist. Kako nije došlo do nagodbe jer je svaka strana ostala pri svom, zakazano je suđenje za polovinu travnja.

Optužnica Županijskoga državnog odvjetništva navodi kako je Miljenko G. namjeravao ubiti Joška T. jer je smatrao da on izlazi s Marijom M. dok je ova bila njegova djevojka. Nakon kratke prepirke za šankom, uzeo je čašu koju je slomio i oštrim rubovima Jošku G. po vratu u predjelu grkljana nanio dvije rezne rane, stoji u optužnici. Zbog nastalog obilnog krvarenja Jošku T. bio je ugrožen život, a spašen je hitnom liječničkom intervencijom u KBC-u Split.

U svojoj obrani tijekom istrage Miljenko G. je kazao kako mu je Joško T. poznanik, a bili su u sukobu radi njegove bivše djevojke Marije M. koju je Joško upoznao preko njega. Izjavio je kako je bio za šankom i pio votku-bitter te je konobaru pokazao fotografije na mobitelu njegove bivše djevojke Marije koja je bila gola.

- Fotografije sam imao od ranije jer mi ih je ona poslala kako bi se pomirili. U rujnu 2013. godine sam kontaktirao suprugu Joška T. i rekao joj kako je on u vezi s Marijom. Njene slike sam te večeri pokazao konobaru koji je uzeo mobitel i odnio ih pokazati Jošku T. za jednim od stolova. On je tada došao do mene za šank i pitao me “Zašto mi dovodiš ove redikule?”, a ja njemu nisam ništa rekao te je on krenuo desnom rukom da me udari.

Odmakao sam ga od sebe i digao ruke te je on udario bradom u čašu koja mi je bila u ruci i pukla je. Onda je došao redar i držao me dok me Joško T. udario nakon čega su me izveli iz bara te sam otišao kući spavati - izjavio je Miljenko G.

U svojoj izjavi Joško T. je kazao kako je Marija M. dolazila u njegov kafić u Splitu te je preko nje upoznao i Miljenka G. kod kojeg nije primijetio neku izraženu ljubomoru. Međutim, nekoliko mjeseci prije događaja Miljenko je bio na brodu jer je pomorac, odakle je njegovoj supruzi preko mobitela poslao nekoliko poruka u kojima je napisao da je on u ljubavnoj vezi s njegovom djevojkom.

- Ni supruga ni ja nismo reagirali na poruke jer su neistinite i plod bolesne ljubomore. Došao sam do njega za šank u noćnom klubu jer su mi taj tren prošle kroz glavu sve te poruke, a kada sam krenuo otići čuo sam nagli i brzi udar čaše o šank. Nakon toga me udario čašom u grkljan i osjetio sam kako mi se krv slijeva niz prsa. Odvezli su me u bolnicu, a putem sam u automobilu u jednom trenutku izgubio svijest - kazao je Joško T, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je teretila Miljenka G. za pokušaj nanošenja teške ozljede Jošku T., ali je Državno odvjetništo prekvalificiralo predmet u pokušaj ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 14:58