PROCURILA SNIMKA

Krvava uvertira u derbi na potpuno drugom dijelu Hrvatske: ‘Koristili su mačete i sjekire!‘

Iz policije su potvrdili incident, no ne otkrivaju detalje jer traje kriminalističko istraživanje, rekli su nam

Obračun kod Vinkovaca

 Twitter

Vukovarsko-srijemska policija već danima intenzivno istražuje sve okolnosti krvavog obračuna, najvjerojatnije navijačkih skupina, u mjestu Cerić kod Vinkovaca.

Navodno je u subotu došlo do žestoke tučnjave između pripadnika Torcide i Bad Blue Boysa, a korištene su čak i palice, mačete i sjekire. Kafić u kojem se spomenuti incident dogodio demoliran je.

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dobila dojavu da je danas 16. travnja oko 16,50 sati više osoba ušlo u ugostiteljski objekt u Ceriću, koji su pritom narušili javni red i mir tako što su nasrnuli na osobe zatečene u tom objektu, te pritom oštetili njegov inventar, nakon čega se ta skupina osoba brzo udaljila s mjesta tog događaja - šturo su izvijestili iz policije.

Njihov glasnogovornik Dragoslav Živković nije nam htio govoriti o detaljima, pa čak ni otkriti je li u tučnjavi bilo osoba koje su zatražile liječničku pomoć. Samo je potvrdio da je došlo do incidenta koji se istražuje. No, prema Twitter profilu hooligans.cz, koji redovito prati sukobe među navijačima, sukob je bio žestok.

Naveli su kako je u sukobu sudjelovalo tridesetak pripadnika Torcide naoružanih mačetama i sjekirama, te četrdesetak "Boysa" koji su bili opremljeni palicama. Objavljena je i snimka na kojoj se vidi nekoliko mladića, no nema snimke incidenta po kojoj bi se dalo zaključiti o čemu se točno radilo te zašto je do obračuna došlo.

U srijedu Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo, pa se svi nadaju da subotnji obračun nije uvertira u nove izgrede i nasilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:33