ROBERT MATANIĆ U KOMI

KRVAVI OBRAČUN U LEPOGLAVI Ubojica profesorice utegom po glavi raspalio jednog od atentatora na Ivu Pukanića

Robert Matanić, osuđen na 35 godina, završio je na operaciji glave u varaždinskoj bolnici
 Arhiva CROPIX

Robert Matanić koji izdržava 35-godišnju zatvorsku kaznu zbog organiziranja ubojstva vlasnika Nacionala Ive Pukanića te njegovog suradnika Nike Franjića, nalazi se u komi u varaždinskoj bolnici nakon što ga je jedan drugi zatvorenik, također osuđeni ubojica, u kaznionici u Lepoglavi u četvrtak udario utegom po glavi.

Dario Šišaković, koji je u Lepoglavi služio 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva učiteljice Dijane Ćulibrk koju je zbog novca 40 puta izbo nožem u listopadu 2011., te Matanić su se u četvrtak porječkali u dvorištu zatvora u Lepoglavi gdje se inače nalaze sprave za vježbanje.

Svađa je prerasla u tučnjavu, a Šišaković je navodno dohvatio uteg i udario snažno Matanića po glavi od čega je ovaj pao na zemlju bez svijesti. Odmah je prebačen u bolnicu u Varaždinu gdje je operiran te se nalazi u kritičnom stanju. Na očevid je izašao nadležni državni odvjetnik te će Šišaković, kako stvari sada stoje, najvjerojatnije biti optužen za pokušaj ubojstva.

Robertu Mataniću Ustavni sud je nedavno odbio ustavnu tužbu protiv presude kojom je zajedno s još petoricom suučesnika osuđen na ukupno 163 godine zatvora, zbog podmetanja eksplozivne naprave koja je 23. listopada 2008. u dvorištu tjednika Nacional u Vlaškoj ulici usmrtila vlasnika Nacionala Ivu Pukanića i njegovoga suradnika Niku Franjića.

Matanić je tijekom postupka najprije tvrdio da je slučajno umiješan u ubojstvo te teretio kao naručitelja Slobodana Đurovića, kuma Sretena Jocića zvanoga Joca Amsterdam, da bi kasnije rekao kako je u tome iskazu bio prevaren od strane Uskoka i njegovog odvjetnika. No, sud mu nije povjerovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:40