POKUŠAJ UBOJSTVA

Krvavi okršaj u Umagu: Makedonski dvojac nožem napao mladiće na benzinskoj postaji

Iako su se makedonski državljani udaljili s mjesta događaja odmah nakon sukoba, policiji nije dugo trebalo da im uđu u trag

Ilustracija, privođenje

 Ronald Gorsic/Cropix

Nesvakidašnji pokušaj ubojstva zabilježila je pod okriljem noći u subotu umaška policija, nakon čega su uhićena dvojica državljana Sjeverne Makedonije od kojih je 32-godišnjak prijavljen za pokušaj ubojstva, a 38-godišnjak za sudjelovanje u tučnjavi.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su se njih dvojica oko dva sata poslije ponoći vozila Renaultom pulskim oznaka po Umagu. U jednom su trenutku presreli Citroen, također pulskih oznaka, u kojem su bili 19-godišnja djevojka te njezini prijatelji stari 23, 26 i 29 godina.

Zaustavili su se na benzinskoj postaji na Kolodvorskoj ulici gdje je odmah došlo do tučnjave muškaraca iz oba vozila. Tijekom okršaja, kako su otkrili istarski kriminalisti, 32-godišnjak je oštrim predmetom ozlijedio 26-godišnjaka i 29-godišnjaka kojima je liječnička pomoć pružena u bolnici. Za razliku od mlađeg ozlijeđenog koji je prošao s lakšim ozljedama, njegov tri godine stariji prijatelj zadobio je teške ozljede, ali je izvan životne opasnosti.

Iako su se makedonski državljani udaljili s mjesta događaja odmah nakon sukoba, policiji nije dugo trebalo da im uđu u trag već istog dana. Jučer su, pak, nakon dovršenog istraživanja obojica predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće prijave nadležnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:27