POKUŠAJ UBOJSTVA

KRVOPROLIĆE NA ZAGREBAČKOM TRNJU Pomahnitali muškarac zbog fatalne susjede u koju je ludo zaljubljen nožem izbo njezina muža i sina

 
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Prava drama odvijala se u srijedu oko 19.15 sati na križanju Miramarske ceste i Gacke ulice u zagrebačkom Trnju.

Jedan 41-godišnji muškarac, prema navodima susjeda, već dulje vrijeme uznemirava jednu obitelj iz tog naselja. Nakon što su ga više puta upozorili da ih ne maltretira, čini se da im je ovaj put prekipjelo, pa je između trojice muškaraca izbio veći sukob. Susjedi su začuli grubo vrijeđanje i naguravanje koje je preraslo u nešto puno gore - 41-godišnjak je, naime, u jednom trenutku izvadio nož i izbo oca i sina.

Marko B. (30) uboden je u torzo i s teškim ozljedama prevezen u Kliniku za plućne bolesti na Jordanovcu, a Nikola B. (58) uboden je u natkoljenicu. Njegove su ozljede lakše.

Zagrebačka je policija odmah nakon dolaska razdvojila sukobljenu trojicu. Osumnjičeni 41-godišnjak imao je masnice i ogrebotine koje su mu sanirali u KBC-u Sestre milosrdnice, nakon čega je odveden u postaju i priveden za pokušaj ubojstva. Istraga je još u tijeku.

- Samo sam čula da je bilo galame i naguravanja. On već dugo uznemirava tu obitelj. Godinama su ga upozoravali da ih ostavi na miru, no on je zviždao za njima i vikao prolazeći njihovom ulicom. Čula sam da je opsjednut ženom starijeg izbodenog muškarca. Kad god bi ona išla u crkvu, išao bi i on - ispričala nam je susjeda, koja je napomenula da ona sama s osumnjičenim nikada nije imala problema.

Agresivnog muškarca nitko od susjeda ne poznaje dobro, no cijeli kvart govori da je problematičan. Često ga viđaju kako šeta po naselju, no ne sjećaju se da ikada do sada prouzročio bilo kakve probleme veće od vikanja po ulici. Napadnuti Nikola B. ima troje odrasle djece.

- Problematičan je taj koji ih je napao, već ih dugo uznemirava, a i ja sam čuo da je i po crkvi radio probleme. Mi smo ovdje promijenili tri, četiri župnika, a župniku koji mu se nije svidio, izgrebao je auto. Jednom je i milodar bacao dok je vikao po crkvi - ispričao nam je zabrinuti stanar obližnje kuće, pokazujući na crkvu svete Tereze od Djeteta Isusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:53