AKCIJA NA A6

Kubanac i Španjolac krijumčarili 11 Kubanaca, otkrila ih policija u Vrbovskom, migranti traže azil

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su se osumnjičenici dogovorili za prijevoz stranaca za novčani iznos

Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Policajci iz Vrboskog u utorak su, 45 minuta nakon ponoći, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko u smjeru Rijeke zaustavili dva vozila talijanskih i španjolskih registarskih oznaka, Fiat i Saangyong Rexton.

Za upravljačima su sjedili 29-godišnji državljanin Kube u jednom, te 69-godišnji državljanin Španjolske u drugom automobilu. Očito je da je policija imala prethodna operativna saznanja kada su ih zaustavili, a sumnje su se opravdale kada su u vozilima zatekli jedanaest državljana Kube.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom stranih državljana policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko potvrdili su sumnju u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su se osumnjičenici dogovorili za prijevoz spomenutih stranaca za određeni novčani iznos po osobi kako bi ih prihvatili u blizini granice Republike Hrvatske s BIH te potom prevezli u druge zapadne zemlje Europske unije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku.

S obzirom na to da su kubanski državljani zatražili međunarodnu zaštitu, smješteni su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, javila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:47