PODIGNUTA OPTUŽNICA

Kućna pomoćnica opljačkala teško bolesnu ženu i ukrala joj nakit i novac u vrijednosti najmanje 400.000 kn

Splitsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjakinje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo teške krađe

Policijsko vozilo, Ilustrativna fotografija

 Duje Klaric/Cropix

Splitsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjakinje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo teške krađe, odnosno da je radeći kao kućna pomoćnica kod teško bolesne žene ukrala nakit i novac u vrijednosti od najmanje 400.000 kuna.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, okrivljenoj 44-godišnjakinji se stavlja na teret da je od 9. do 22. travnja 2022. u Splitu, prethodno angažirana na poslovima njegovateljice i kućne pomoćnice oštećenice, postupila u nakani da se neosnovano materijalno okoristi u znatnom iznosu.

"Tereti ju se da je, znajući kako je oštećenica teško bolesna i otežanog kretanja te joj je potrebna tuđa pomoć i njega, iz stana u njenom vlasništvu, iskoristivši njezinu nepažnju i slabu pokretnost, a kasnije i odsutnost (oštećenica je zbog komplikacija osnovne bolesti završila u bolnici) uzela, odnijela i za sebe zadržala više komada nakita i vrijednih stvari te omotnicu s novčanim iznosom od oko 12.000,00 kuna. Okrivljenicu se tereti da je opisanim postupanjem oštetila oštećenicu u iznosu od najmanje 400.000,00 kuna", navodi splitsko tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:55