OPG PROTIVAN ZAKONU

Kućna radinost na otvorenom privukla pažnju policije: Pogledajte što su našli u pitoresknom mjestu kod Zagreba

Plodove njihova poljoprivrednog truda policija im je oduzela te su obojica predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću kaznenu prijavu
 Puz/

Bila je to kućna radinost, ali na otvorenom. Nepostojeći OPG stopljen s prirodom. I protivno zakonu, naravno. Lokacija? Pitoreskni Paukovec između zagrebačkih Sesveta i Sv. Ivana Zeline. Glavni akteri poljoprivrednih radova točnije uzgoja marihuane su dvojica muškaraca starih 45 i 26 godina kojima je zagrebačka policija pomrsila daljnje planove te ih kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Dvojac se, kako je pokazao policijski očevid i iscrpno kriminalističko istraživanje, ogriješio se o članak 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Cilj im je bio uzgoj i daljnja preprodaja pa su prvo raskrčili travnatu površinu dimenzija 13 x 9.15 metara.

Iz PU zagrebačke kažu kako su dvojica osumnjičenih u neutvrđenom vremenskom periodu na toj pripremljenoj zemljanoj površini posadili 52 sadnice konoplje.

image
Puz/

O biljkama su potom marljivo skrbili. Koristili su tehničke uređaje za dodavanje vlažnosti kao i sve dostupne poljoprivredne alate pa su na taj način do protekle nedjelje uzgojili ukupno 52 stabljike koje su dosegle visinu od 33 do 95 centimetara.

Doznavši za njihovu rabotu, policajci iz Sv.I. Zeline su ishodili sudski nalog te obavili pretragu kuće i vozila u Paukovcu. Tom im je prilikom stariji vrtlar dragovoljno izručio i 2,3 grama marihuane te jednu drobilicu sa 5,9 grama istog opojnog sredstva.

image
Puz/

Nije lišo prošao ni mlađi poljoprivrednik. Pretragom njegove kuće i vozila u Gračecu policija je oduzela šest stabljika konoplje od kojih je najveća dosegla 83 centimetra. A osim što je policajcima predao biljke, uručio im je još i kutiju s oko 20 grama marihuane i dvije drobilice.

image
Puz/

Plodove njihova poljoprivrednog truda policija im je oduzela te su obojica predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:24