KAOS KOD ZAGREBA

Kuhala ručak, malo popila pa napala supruga i svekrvu: ‘Odi si svojoj majci k***!‘

Mateja je na sudu sve priznala. Kaže kako je tog dana kuhala i spremala po kući, konzumirala je crno vino te se napila

Uhićenje/Ilustracija

 Nikola Vilic/Cropix

Prema presudi koja je donesena ovih dana, 34-godišnjakinja sa šireg zagrebačkog područja je u listopadu oko 13 sati u obiteljskoj kući “pri koncentraciji alkohola od 3,08 promila ponovila psihičko nasilje u obitelji na štetu supruga”, piše Danica.hr.

Uhićena je nakon što je pijana napala i izvrijeđala supruga i svekrvu, i to pred dvogodišnjim sinčićem.

“Tijekom svađe, hodajući po kući, udarala je nogama po sobnim i ulaznim vratima te ga psovala i vrijeđala riječima: ‘Je… ti bog mater, odi si svojoj majci kurvi‘. Nakon što je otišao u kuću u kojoj živi majka, u istom dvorištu, došla je za njim i udarala snažno rukama i nogama po zaključanim ulaznim vratima.

Pritom je vrijeđala svekrvu pogrdnim riječima: ‘Je… ti bog mater, dvolična kurvo‘. To je kod supruga i svekrve izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva, a žena je već osuđivana u siječnju zbog nasilja u obitelji u pijanom stanju”, ističe prekršajna sutkinja u presudi.

Optužena je na sudu sve priznala. Kaže kako je tog dana kuhala i spremala po kući, konzumirala je crno vino te se napila i tad je došla u verbalni sukob sa suprugom.

“Bila sam pijana i govorila sam suprugu i svekrvi ono što ne mislim. Žao mi je što sam se dovela u ovakvu situaciju zbog svih članova obitelji jer smo inače u dobrim odnosima. Svjesna sam svega, već ranije sam zbog iste stvari bila i u zatvoru, ali obećavam da se više nikad neće ponoviti“, rekla je optužena.

Suprug je otkrio kako je sve eskaliralo nakon što je njegova supruga popila sav alkohol te otišla u dućan kupiti još.

“Kad je došla s novom bocom, uzeo sam joj pa se počela agresivno ponašati. Nakon svega, moja majka je odlučila pozvati policiju”, ispričao je muž.

Svekrva je rekla kako je sa snahom, inače, u dobrim odnosima, osim kad konzumira alkohol pa tada postane agresivna jer se u tim trenucima ne zna kontrolirati.

Žena je proglašena krivom i kažnjena s čak 7600 kuna i 100 kuna troškova postupka. Kako je u pritvoru provela od 14.50 sati do drugi dan u 13 sati, od kazne joj se odbija 600 kuna. Ostaje joj, dakle, za platiti ukupno 7100 kuna. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:58