PODUZETNICI SE NAGODILI

LANAC ELITNE PROSTITUCIJE U SPLITU Odlučeno: Sudit će se samo vlasniku modne agencije Kristina

 CROPIX

I drugi okrivljenik u splitskom slučaju podvođenja maloljetnica za prostituciju nagodio se s tužiteljstvom za uvjetnu kaznu, tako da će se na suđenju koje je zakazano za studeni na optuženičkoj klupi naći samo Ivica Jurišić (55), vlasnik modne agencije “Kristina”, piše Slobodna Dalmacija .

Zajedno s Jurišićem bila su optužena i dva splitska poduzetnika, od kojih se L.M. (65) nagodio još u svibnju ove godine, dok je S.G. (52) iskoristio mogućnost nagodbe na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu te je prošao s uvjetnom kaznom od devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.

Trećeooptuženiku S.G., koji se bavi distribucijom aparata za igre na sreću, stavljalo se na teret da je u srpnju, kolovozu i listopadu 2013. godine u tri navrata na području Splita stupio u kontakt s dvjema 17-godišnjakinjama radi korištenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac, s kojima je i ostvario seksualne usluge.

Kako mu je prijetila kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, priznanjem krivnje i nagodbom izbjegao je i dugotrajno suđenje i odsluženje kazne u zatvoru.

Nagodbu sa splitskim tužiteljstvom realizirao je njegov odvjetnik Vinko Gulišija.

Nešto višu kaznu nagodbom je dobio drugooptuženi u ovoj aferi L.M., vlasnik splitske agencije za pronalaženje angažmana pomorcima, koji se prvi nagodio, ali ga se teretilo za nešto težu inkriminaciju.

Drugooptuženi L.M. je dobio uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od četiri godine, a bio je optužen za podvođenje i korištenje seksualnih usluga triju maloljetnica uz davanje naknade, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:25