UHIĆENA PREVARANTICA

LAŽNA UDOVICA ZARADILA MILIJUN KUNA Čak je 20 godina primala braniteljsku mirovinu

Riječ je o ženi s križevačkog područja koja je svoje pravo na mirovinu regulirala još 1994.
 Nikola Vilić / CROPIX

ZAGREB - Prevaru s braniteljskom mirovinom tešku 1,1 milijun kuna počelo je rasplitati koprivničko tužiteljstvo nakon što je uhićena 58-godišnjakinja koja je punih 20 godina varala državu, javlja Novi List.

Riječ je o ženi s križevačkog područja koja je 1994. godine došla u nadležni ured za obranu i uvjerila službenike da je nakon razvoda braka 1982. godine nastavila živjeti sa svojim bivšim mužem.

Tvrdila je kako je s njim ostala u izvanbračnoj zajednici sve do njegove smrti 1991. tijekom Domovinskog rata te na osnovu toga tražila obiteljsku invalidninu.

Kako bi potkrijepila svoje tvrdnje, uredu za obranu predala je i očitovanja dvojice svjedoka koji su, kako sumnja tužiteljstvo, lažno posvjedočili da je par ostao u vezi unatoč razvodu.

Ne sumnjajući u prijevaru, ured za obranu ženi je izdao rješenje kojim joj je priznato pravo na obiteljsku invalidninu, a 2002. godine temeljem tih istih neistinitih činjenica ostvarila je pravo i na obiteljsku mirovinu.

Tako joj je sve do 2014. godine na ime obiteljske invalidnine i obiteljske mirovine isplaćeno više od 1,1 milijun kuna, piše Novi List.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:00