CILJALE ŽRTVE

'LAŽNE BANKARICE UKRALE SU MI 400.000 KUNA' Umirovljenica za zagrebačkih Gredica ostala bez ušteđevina, od šoka je jedva opisala kako je prevarena

Lažne bankarice vrebaju starije osobe na području Jaruna. Posljednja njihova žrtva je 85-godišnja umirovljenica H. J. iz Ulice Božidara Rašice na zagrebačkim Gredicama, kojoj su lažne bankarice u srijedu otele oko 400.000 kuna.

Iako je policija mnogo puta upozoravala građane, posebno starije, da ne nasjedaju na njihove prijevare, čini se da su prevarantice ciljano odabrale žrtvu. Kako smo doznali, H. J. nije jedina u toj ulici čijeg su se novca pokušale domoći. Nesretna žena još je uvijek u šoku i jedva smo od nje dobili nekoliko rečenica kojima je opisala kako je prevarena.

- Živim sama. Slabo čujem i vidim. Prvo je nazvala jedna žena na telefon. Predstavila se da je iz Zagrebačke banke. Pitala me za novac. Rekla je da će doći njezina kolegica koja je ubrzo pozvonila. Kad je ona bila na vratima i kad sam je pustila u stan, ova prva je još uvijek bila na telefonu. Predala sam joj novac. Strašno - ispričala je, još uvijek u šoku, žrtva prijevare.

Pred zgradom smo sreli i umirovljenicu s kućnog broja 1 koju su prije otprilike mjesec dana također nazvali na kućni telefon.

- Rekla je da zove iz Zagrebačke banke. Bilo je to dan nakon što je suprug bio u banci i podignuo mirovinu. Rekla je da treba provjeriti nešto s datumom rođenja supruga. Ja sam im onako u brzini rekla datum rođenja i poklopila slušalicu. Odmah sam nazvala banku i rekla da me zvala neka ženska osoba i predstavila se da zove iz Zagrebačke banke. Odgovorili su mi da oni na taj način ne rade nikakve provjere - ispričala nam je umirovljenica s kućnog broja 1.

Njezina susjeda Smiljana Jakimovski kaže kako je čula za takve slučajeve pa zato nikad ne otvara vrata nepoznatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:40