MOBILNI PREVARANT

LAŽNI CARINIK PLJAČKAO PREKO POPULARNE APLIKACIJE ZA GAY POZNANSTVA Nudio mobitele i laptope, a jedan muškarac je nasjeo

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Lažni 34-godišnji djelatnik Carine na mobilnoj aplikaciji 'Grindr' paralelno s traženjem bolje istospolne polovice, tražio je i žrtve svojih prevara. Pa se tako 26. ožujka upustio u razgovor s 30-godišnjakom kojem je ponudio akcijske mobitele i laptope koje zaplijeni Carina.

Naivnom 30-godišnjaku ponuđena cijena učinila se prihvatljivom pa su za sutradan dogovorili susret ispred jedne stambene zgrade na Slavonskoj aveniji u Zagrebu.

Prilikom susreta, lažni je carinik četiri godine mlađem kupcu predao tobože carinsku dokumentaciju kojom pristaje na kupnju dva mobitela i jednog laptopa čija je vrijednost 7600 kuna. Varalica je otišao i korak dalje te je zatražio i dobio 2600 kuna predujma jer, eto, ipak je to bila ponuda koja se ne ispušta iz ruku.

Nakon toga su uslijedili uzaludni pozivi prevarenog kupca koji je pokušavao preuzeti obećanu robu i platiti razliku. No, niti na Grindru mu više "carinik" nije bio dostupan pa se 30-godišnji muškarac obratio zagrebačkoj policiji za pomoć koja je, pak, vrlo brzo ušla u trag prevarantu te ga prijavila za prijevaru zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:27