PREVARANTI U OPATIJI

Lažni inspektori USKOK-a oblijetali umirovljenika (77), gospodin im je servirao krasnu osvetu

Nagovarali su ga da podigne nekoliko desetaka tisuća eura iz banke i njima ih preda za kontrolu, a novac će mu potom vratiti

Ilustracija, novčanice od 500 eura

 Barbara Gindl/Afp/Profimedia/Barbara Gindl/afp/profimedia

U ruke opatijskih policajaca dolijala su dvojica lažnih "inspektora USKOK-a" koji su oblijetali 77-godišnjeg umirovljenika s ciljem da ga prevare. Lisice na ruke stavljene su 40-godišnjaku i 44-godišnjaku koje se sumnjiči da su, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, prije dva dana na području Opatije pokušali dovesti u zabludu 77-godišnjeg hrvatskog državljanina uvjeravajući ga da će mu pomoći promijeniti krivotvorene novčanice.

Prvo su ga, kako su otkrili kriminalisti, nagovarali da podigne nekoliko desetaka tisuća eura iz banke i njima ih preda za kontrolu, a novac će mu potom vratiti. Međutim, 77-godišnji Opatijac je, srećom, posumnjao u vjerodostojnost priče koju mu prodaju pa je nazvao policiju koja je vrlo brzo riješila slučaj i uhitila prevarante.

Po dovršetku istraživanja varalice su predane pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

- Podsjećamo građane kako policijski i pravosudni službenici ne mijenjaju novčanice niti za isto kontaktiraju građane. Stoga i ovim putem pozivamo na oprez, a ako netko posumnja u počinjenje ovakve vrste prijevare ili druge kažnjive radnje, dovoljno je da se jave policiji na broj telefona 192 ili u najbližu policijsku postaju - upozoravaju iz PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:56