RAZBOJNIŠTVO U ZAGREBU

Lažni policajci opljačkali udovicu legendarnog igrača Dinama: Upali joj u stan i oteli tri milijuna kuna u kešu

Razbojnici su pali zahvaljujući brojnim nadzornim kamerama u tom dijelu grada

Slaven Zambata

 Srdjan Vrancic/Cropix

Gotovo tri milijuna kuna ukrali su 76-godišnjoj zagrebačkoj umirovljenici lažni policajci. Kako smo proteklog vikenda izvijestili, dvojica drznika, Dino Š. (27) i Roman S. (29) uhićena su i kazneno prijavljena za razbojništvo, dok se za trećim partnerom iz paklenog plana intenzivno traga. Kako doznaje 24 sata, žrtva trojice razbojnika bila je udovica legendarnog nogometaša Dinama Slavena Zambate.

Policija je istražujući ovu krađu otkrila da se trojac 13. siječnja oko 11 sati dovezao autom u zonu Ulice Republike Austrije. U autu je ostao 27-godišnjak, dok su druga dvojica odšetala u obližnju zgradu. Iako su prema našim informacijama znali da se radi o dobrostojećoj gospođi, 24 sata piše da ostali iznenađeni svotom na koju su naišli.

Ona je ništa ne sumnjajući lopove pustila u stan. Obmanuli su nju i njezinu kćer s lažnim prikazivanjem činjenica pa im je umirovljenica pokazala gdje drži novac koji su "policajci" tobože došli provjeriti da nije krivotvorina, a koji potječe od ne tako davne prodaje zemljišta u dalmatinskom kraju.

- U tom je trenutku, zasad nepoznati muškarac tjelesno nasrnuo na nju upućujući joj prijetnje koje su kod nje izazvale strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji. Muškarac je potom otuđio veću količinu novca te zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu - kažu iz PU zagrebačke dodajući da su s plijenom pobjegli vozilom kojim su se i dovezli.

Prestravljena žena odmah je obavijestila policiju koja je vrlo brzo ušla u trag dvojici lažnih policajaca zahvaljujući brojnim nadzornim kamerama u tom dijelu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:20