OKRUTNI RAZBOJNICI

Lažni policajci: Pali članovi bande koja je opljačkala i do smrti pretukla 61-godišnjaka

Kad ih je žrtva pustila u kuću, pretukli su ga, ukrali novac i ostavili ga teško ozlijeđenog u besvjesnom stanju te pobjegli
Ilustracija
 Damir Krajač/Cropix

Uhićena su dvojica iz četveročlane skupine razbojnika koja je lani u studenome kod Ludbrega pretukla i za 600.000 kuna opljačkala 61-godišnjaka koji je od teških ozljeda umro u bolnici, dok policija za dvojicom još traga te pretpostavlja da su pobjegli u BiH.

Iz Varaždinske policije u ponedjeljak su izvijestili kako su nakon šest mjeseci opsežne istrage uhitili dvojicu od četvorice muškaraca pod sumnjom da su u Selniku na ludbreškom području pretukli 61-godišnjaka te mu ukrali 600.000 kuna.

Policija je iznijela detalje ove pljačke koja se dogodila 1. studenoga u popodnevnim satima, kada su razbojnici obmanuli 61-godišnjaka, vlasnika kuće, lažno mu se predstavivši kao policajci.

Kad ih je on pustio u kuću, pretukli su ga, ukrali novac i ostavili ga teško ozlijeđenog u besvjesnom stanju te pobjegli.

Žrtva je s teškim ozljedama glave hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin, a potom premješten na Odjel za pulmologiju i rezistentnu TBC Klenovnik, gdje je od posljedica premlaćivanja umro 29. siječnja ove godine.

Jedan od uhićenih državljanin BiH, drugi sa zagrebačkog područja

Uhićeni razbojnici u dobi su od 32 i 23 godine, a jedan od njih državljanin je Bosne i Hercegovine. Drugi je uhićenik, kao i dvojica koja su bijegu i za koje policija pretpostavlja da su trenutno na području BiH, sa zagrebačkog područja, rekla je Sandra Karabegović, voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske.

Istaknula je kako je riječ o složenom, vrlo kompleksnom istraživanju koje je trajalo više mjeseci. "Naši su policajci doista uložili puno truda u ovu istragu, što je rezultiralo uhićenjem dvojice od četvorice počinitelja”, kazala je Karabegović.

Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije, naveo je kako je tijekom šest mjeseci obavljeno više od 50 obavijesnih razgovora.

Krim istraga se nastavlja radi utvrđivanja svih okolnosti zločina

"Izuzete su video snimke s više od 30 lokacija, pretraženo desetak stanova i vozila na području Zagreba, a kriminalistička istraživanja nastavljamo kako bi utvrdili sve okolnosti”, dodao je Divjak.

Razbojnici su, ističu u varaždinskoj policiji, ovaj zločin počinili na blagdan, pod okriljem mraka, te nisu s varaždinskog područja, pa stoga policija pretpostavlja da im je netko dao informacije o tome da muškarac u svojoj kući drži veću količinu novca.

Ukradeni novac nije pronađen

Inače, ukradeni novac nije pronađen.

"S obzirom na stil života kojim počinitelji žive, vjerojatno su novac potrošili na osobne potrebe”, kazao je Divjak.

Za dvojicom osumnjičenika koji su u bijegu raspisane su tjeralice, a sva četvorica razbojnika kazneno su prijavljeni za teško ubojstvo iz koristoljublja te za razbojništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 09:19