PAO NA HVARU

Lažni vodoinstalater dilao drogu, u kasici s natpisom ‘Skupljam za godišnji‘ mu našli 70.000 kuna

Hvarska je policija doznala za njegovu trgovinu pa su krenuli u akciju, a kad su mu došli u stan, Marko Ž. je pružao otpor
Droga zaplijenjena na Hvaru
 PU splitsko-dalmatinska

Unatoč tjeralici zagrebačkog suda čija je ročišta izbjegavao, stari policijski znanac Marko Ž. (30) uhićen je prije dva dana na otoku Hvaru na koji je došao, kako je sam ustvrdio, trbuhom za kruhom, tobože nudeći svoje vodoinstalaterske usluge.

No, umjesto poslova s vodom, cijevima i sanitarijama, Marko Ž. je zapravo nudio drogu te u samo desetak dana narkobiznisom zaradio najmanje 70 tisuća kuna. Upravo toliko novca kod njega je pronađeno u limenoj kasici-prasici natpisa "Skupljam za godišnji" tijekom pretresa stana koji je unajmio u centru Hvara. Osim novca, policija mu je oduzela još 48 grama kokaina u smotuljcima i paketićima te 1,4 grama ecstasyja.

Kako doznajemo, hvarska je policija doznala za njegovu trgovinu pa su krenuli u akciju, a kad su mu uz sudski nalog došli u stan, Marko Ž. je pružao otpor te se dao u bijeg kroz masu turista u smjeru katedrale. Policajci su ga uspjeli sustići, svladati i odvesti na kriminalističko istraživanje nakon kojeg je kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Potom je predan pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage splitskog suda odredio mu je jednomjesečni pritvor.

No, to nije jedino uhićenje ovih dana vezano uz drogu. Prije osam dana hvarski su policajci stavili lisice na ruke i dvojici stanovnika Zavale koji su, pak, predano u zajedničkom dvorištu skrbili o 16 stabljika marihuane. Kako doznajemo, dvojica poljoprivrednika, S. M. (50) i B. B. (39), uhićeni su nakon što su vrhovi stabljika stidljivo provirili iznad dvorišnog zidića. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su nam događaj od 18. kolovoza ove godine kada su pretragom kuće i zemljišta dvojice osumnjičenika pronašli stabljike marihuane.

Nakon istraživanja kazneno su ih prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su pušteni da se brane sa slobode.

- Ovo kriminalističko istraživanje dio je uspješnog niza provedenih i dovršenih obrada Policijske postaje Hvar, što je rezultat dugotrajnog kvalitetnog i profesionalnog rada policijskih službenika u domeni suzbijanja zloporabe droga - napominju za Jutarnji list iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:10