‘IGRAO SE‘

Lažni zubar u Ludbregu ženi ozlijedio zubalo. Obitelj ga brani: ‘Bilo mu je dosadno zbog korone‘

U nevjerici da joj je nezavršeni student stomatologije prčkao po zubima i brusio ih, žena je razgovarala s pravim vlasnikom ordinacije
 Aleksandar Georgiev

Ludbreški policajci susreli su se s nesvakidašnjim slučajem. Mladi zubar (26) uhvatio se stomatološkog posla bez diplome koja bi ga za to kvalificirala.

Policija je za lažnog zubara saznala nakon prijave 45-godišnjakinje iz okolice Varaždina. Ništa ne sumnjajući, žena je ludbreškog stomatologa odabrala za izradu mosta, a ne zubnih implantata kako su prije prenijeli mediji. Šest je dana sjedila u zubarskoj stolici, platila nekoliko tisuća kuna i ostala zatečena nekvalitetom odrađenog posla. Ni izgled, ni namjena nisu joj, rekla je, odgovarali.

Kad se vratila u ordinaciju prosvjedovati, “zubar” joj je bez previše buke vratio novac.

Potom je otišla u stomatološku polikliniku kako bi procijenili štetu i stvarno stanje njezina zubala.

Utvrđeno je da je zbog nestručnog obavljanja stomatološkog posla došlo do ozbiljnih ozljeda zubi i zubnog mesa, piše u policijskom zapisniku.

Prema predračunu poliklinike, izrada implantata koštala bi 19.000 kuna. U nevjerici da joj je nezavršeni student stomatologije prčkao po zubima i brusio ih, žena je razgovarala s pravim vlasnikom ordinacije.

- Utvrdio je da se radi o članu njegove obitelji koji je bez njegova znanja i odobrenja samovoljno otvorio ordinaciju i radio s pacijentima bez završenog fakulteta - rekla je oštećena policiji.

Kako Jutarnji saznaje, riječ je o Privatnoj ordinaciji dentalne medicine dr. med. dent. Branko Ošpuh u Ulici Marije Winter. Dr. Ošpuh trenutačno je teško bolestan i skandal ga je jako povrijedio. Ne bježi od odgovornosti za krivnju sina Matije.

- Istina je da formalno nema diplomu. Matija je položio sve ispite i ostao mu je još samo diplomski u Pančevu, ali se zbog korone sve oduljilo. I sad je otputovao da riješi diplomski - rekla nam je članica obitelji.

Liječnik je legao, iscrpljen razgovorima za lokalne medije.

- Gospođi su ponudili nadoknadu štete po izboru, ili da joj liječnik napravi most po koji je došla - rečeno nam je. Obitelj je zbog svega jako ljuta na neodgovornog mladića. - Dosađivao se dok je sve bilo zatvoreno, prodavao zjake, pa je jednom prijatelju očistio kamenac, drugom popravio zub...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:44