STRAVA U ZAGREBU

Lažno prijavio da su ga napali razbojnici, a zapravo ga je ubo u trbuh poznanik s kojim je u svađi

Zagrebačka policija je pokrenula potragu te utvrdila da je samo 35-godišnjak sudjelovao u sukobu te je uhićen zbog pokušaja ubojstva

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Policija je objavila detalje o krvavom sukobu dvojice muškaraca jutros oko 2.10 sati na području Trnja, a kojeg tretiraju kao pokušaj ubojstva na štetu 39-godišnjaka.

Kako su najprije jutros izvijestili iz PU zagrebačke, dvojica muškaraca oko 2.10 sati došla su do 39-godišnjaka te ga pokušali savladati i ukrasti mu dragocjenosti. No muškarac se, tako je ispričao policiji, počeo žestoko opirati pa je jedan od nepoznatih počinitelja izvukao oštri predmet, najvjerojatnije nož te nanio teške ozljede 39-godišnjaku.

Obojica su zatim pobjegli odustavši od daljnje namjere pljačke i ostavivši žrtvu u lokvi krvi.

Ispostavilo se da ta priča koju je ozlijeđeni 39-godišnjak dao policiji ne odgovara istini. Naime, policajci su odmah danas oko 12.30 sati uhitili počinitelja i utvrdili pravu sliku. Tako su doznali da je do sukoba došlo između 35-godišnjaka i 39-godišnjaka i to na području Autobusnog kolodvora nešto iza dva sata u noći.

Muškarci se otprije poznaju te imaju povijest nesuglasica. Počeli su se svađati, a zatim i tući te je u jednom trenutku mlađi pokušao usmrtiti starijeg. Izvadio je oštri predmet te mu nanio ubodnu ranu na području trbuha.

Ranjeni muškarac tad je uspio pobjeći te je došao do Vukovarske ulice gdje je susreo građanku i zatražio liječničku pomoć, a ona mu je pozvala hitnu koja ga je prevezla u KBC Zagreb. Tamo su odmah došli i policajci i uzeli prvi, lažni iskaz. Čini se kako je ranjeni muškarac htio sakriti činjenicu da se i on tukao i da od ranije ima sukob s 45-godišnjakom, pa je izmislio priču o pokušaju pljačke.

Policija je osumnjičenog za ranjavanje, kojeg je iza podneva našla na mjestu zločina, odnosno na području Autobusnog kolodvora, dovela u službene prostorije te je nad njim započeto kriminalističko istraživvanje zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:42