POLICIJA ISTRAŽUJE

Lažno se predstavio kao posrednik pa 76-godišnjem Splićaninu putem interneta pokrao ušteđevinu

Žrtva je prevarantu otkrila svoje osobne podatke kao i podatke s bankovne kartice
RH će morati zamijeniti 40 posto svih iskovanih kovanica ili 52.000 tona kovanica, što je količina jednaka 124 zagrebačka tramvaja
 Davor Pongracic/Cropix

Splitska policija istražuje slučaj u kojem je internetski kradljivac 76-godišnjaku pokrao ušteđevinu predstavljajući se kao posrednik u novčanim ulaganjima.

Policiji je je izvijestila da im je 76-godišnjak prijavio kako je oštećen "za veći novčani iznos" nakon što je putem interneta kontaktirao s osobom koja mu se predstavila kao posrednik u novčanim ulaganjima.

Nepoznati prevarant žrtvi je predlagao suradnju u novčanim ulaganjima na što 76-godišnjak nije pristajao. No, pritom mu je otkrio svoje osobne podatke kao i podatke s bankovne kartice nakon čega mu je pristigla obavijest da je s njegovog računa izvršena novčana transakcija.

U policiji kažu da su u tijeku kriminalistički izvidi te ujedno upozoravaju građane da budu oprezni pri virtualnim poslovanjima i da ne nasjedaju na takve oblike prijevara.

Građanima savjetuju da više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, kao i savjete o tome kako se zaštititi mogu pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku o internetskim prijevarama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2022 10:03