KOBNA VJEŽBA

LEGENDA TRKAĆIH STAZA U tragičnoj nesreći na brodu u Južnoj Koreji smrtno stradao poznati Solinjanin

Mladić je stradao kada je tijekom vježbe pukla sajla koja drži brod za spašavanje
 Facebook

Pomorac iz Solina Nikola Simić smrtno je stradao na brodu na vezu u Južnoj Koreji tijekom vježbe spašavanja, javlja Slobodna Dalmacija . Prema riječima njegovih potresenih prijatelja, mladić je stradao kada je tijekom vježbe pukla sajla koja drži brod za spašavanje. Nikola Simić bavio se utrkama tuniranih automobila i bio je prilično poznat i omiljen među ljudima na toj sceni, koje je vijest o njegovoj pogibiji duboko potresla.

Njegova plava OPC opel astra bila je dobro poznata sudionicima utrka. Riječ je, napominju njegovi prijatelji, o legalnim utrkama na pistama namijenjenima za to.

– Bio je jako omiljen među ekipom koja voli aute, tuniranje i utrke na 402 metra. Govorimo o legalnim utrkama, a ne o divljanju po gradu, poput Dalmacija street racea na Kukuzovcu koji se održava svake godine, utrke na Grobniku, u Osijeku, Čepinu itd. Vozio je plavu OPC opel astru i po tome ga je poznavalo dosta ljudi iz tog svijeta. Ne samo cijela Hrvatska, nego je bio poznat i u BiH, odnosno u cijeloj regiji bivše Jugoslavije, a pogotovo kod nas u Splitu i okolici – kaže jedan od njegovih prijatelja.

Stradali Solinjanin je, prema dostupnim podacima, bio zaposlenik njemačke kompanije Carsten Rehder, koja u vlasništvu uglavnom ima kontejnerske brodove, kao i nekoliko brodova za prijevoz rasutih tereta. Nikola Simić nedavno je otputovao u Južnu Koreju, a u trenutku nesreće bio je u korejskom lučkom gradu Pohangu.

Ovo je u posljednja dva mjeseca druga tragična nesreća u kojoj su živote izgubili pomorci sa splitskog područja. Početkom veljače u Južnom kineskom moru život je izgubio pomorac s Čiova koji je plovio na brodu "Bene" tvrtke "Jadroplov", piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:10