EPILOG OBRAČUNA

Letjele stolice i boce, konobar izKluba veterana BBB optužen zapokušaj ubojstva 'antimamićevca'

Iznenađen sam i razočaran! Mi u Klubu smo napadnuti u našoj kući. Spašavali smo svoje glave! Mislili smo da će nas pobiti ko zečeve - prokomentirao je kratko podizanje optužnice tajnik Udruge veterana BBB Željko Tomljanović
 Darko Tomas/Cropix

ZAGREB - Nakon 14 mjeseci, Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Mladena O. (55) zvanog Šogi, konobara-volontera i člana Kluba veterana Bad Blue Boysa koji je u prosincu 2013. godine, tijekom napada manje skupine BBB-a tzv. 'anti-mamićevaca' koji su banuli u prostorije Kluba veterana na Heinzelovoj ulici, jednog od njih iz pištolja ranio u nogu. Tužiteljstvo ga tereti da je pokušao ubiti I.T. zvanog Tufa koji je zajedno s desetak nepoznatih muških osoba maskiranih šalovima s Dinamovim obilježjima utrčao u prostor Kluba. Huligani su veterane napali bez ikakvog povoda te im sasuli na njihov račun niz psovki, a divljački ispad kulminirao je kad je Mladen posegnuo za pištoljem pa su se napadači dali u bijeg. No, DORH navodi da je Mladen, iako su krenuli bježati, potrčao za huliganima s „ciljem da ubije I.T. prema kojem je ispalio tri hica od kojih ga je jedno zrno i pogodilo u lijevu nogu".

- Iznenađen sam i razočaran! Mi u Klubu smo napadnuti u našoj kući. Spašavali smo svoje glave! Mislili smo da će nas pobiti ko zečeve. Da Mladen koji je dobio bocu u glavu nije reagirao, pobili bi nas. Pa njih je bilo 50! I sam sam imao tešku ozljedu glave, napuknutu vilicu. Tjedne sam proveo u bolnici. Dva su me puta operirali. Moj kolega je isto teško ozlijeđen kad su nas krenuli mlatiti. Dečko kojeg je Mladen ranio, znate što je rekao? Da se sjeća da je prije napada bio u kafiću pored Kluba i pio te da se probudio u bolnici. Rekao je da se ništa ne sjeća! To je van svake pameti! - prokomentirao je kratko podizanje optužnice tajnik Udruge veterana BBB Željko Tomljanović istaknuvši da su napadi na njih svakodnevica, a posljednji je bio za Božić kada im je netko polio i zapalio transparent ispred Kluba i pritom razbio staklo na vratima.

Podsjetimo, kobnog 1. prosinca 2013. godine članovi Kluba veterana BBB su, kako su nam tada ispričali, sjedili u kutu prostorije i raspravljali o utakmici. Bilo ih je desetak kada su četvorica maskiranih divljaka utrčala unutra direktno do šanka gdje su se nalazili tajnik Kluba i jedan član. Nakon lavine uvreda na Mamićev račun, počeli su ih tući. Prostorijom su počele letjeti stolice i staklene boce. A dolazilo im je i pojačanje. Na kraju je očito pomno planirani napad izmakao kontroli zbog koje se zaposlenik Kluba veterana susreo sa ozbiljnom optužbom za pokušaj ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:13