NAPADAČ NA IZDAVAČA

LIJEČNICI SE BORE ZA ŽIVOT ATENTATORA Pukanićevom ubojici drugi put operirali glavu, aparati ga održavaju na životu

Robert Matanić zadobio je tešku ozljedu lubanje i mozga u sukobu u zatvoru Lepoglava

Robert Matanić (37) u subotu je i drugi put operiran u varaždinskoj bolnici te je smješten u šok-sobu, neslužbeno doznajemo.

Varaždinski liječnici i dalje se bore za život čovjeka osuđenog na 35 godina zatvora zbog organiziranja ubojstva Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića kojeg je u četvrtak prijepodne u dvorištu Kaznionice u Lepoglavi metalnim ručnim utegom za vježbanje po glavi izudarao osuđeni ubojica Dario Šišaković (25).

Hitni kirurški zahvat

Matanić je u četvrtak hitno prevezen iz Lepoglave u Opću bolnicu Varaždin s teškim ozljedama glave te je odmah podvrgnut hitnom operativnom zahvatu. Dva dana kasnije liječnici su bili prisiljeni obaviti još jednu operaciju u pokušaju da mu spase život. Od dolaska u bolnicu Matanić je u komi, a njegovo zdravstveno stanje je iznimno teško. Nakon operacije smješten je na intenzivnu njegu.

Utegom u glavu

Do incidenta u dvorištu Kaznionice u Lepoglavi došlo je u četvrtak prijepodne oko 11.30 sati tijekom jutarnje šetnje zatvorenika. Dario Šišaković, koji u Lepoglavi izdržava 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva, u jednom je trenutku Matanića nekoliko puta snažno udario metalnim utegom u desnu stranu glave, a u daljnjem napadu spriječili su ga pravosudni policajci. Protiv Šišakovića je podignuta kaznena prijava zbog pokušaja ubojstva, a sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 03:34