OGROMNA TUGA

Liječnik koji je pokušao spasiti curicu u Dugom Selu: ‘Zjenice nisu reagirale. Preminula mi je na rukama...‘

‘S medicinske strane sam pokušavao sve što sam mogao‘, potreseno govori dr. Ivica Stipanović

Prometna nesreća u Dugom Selu u kojoj je poginula 12-godišnjakinja

 Damir Krajač/Cropix

U prometnoj nesreći koja se jučer oko podneva dogodila u Dugom Selu poginulo je dijete na koje je naletio kamion, izvijestila je zagrebačka policija.

Doznajemo kako je kamion koji je prevozio zemlju s gradilišta trgovačkog centra udario osmogodišnji djevojčicu koja je na mjestu preminula. Nesreća se dogodila na samom ulazu u Dugo Selo.

Kako doznajemo od prvih susjeda, oni su prvo čuli udarac, a zatim zapomaganje vozača kamiona koji je vikao "ljudi, pomagajte".

Odmah poslije nesreće, obližnjom cestom vozio se liječnik koji je odmah stao te pokušao pomoći nesretnoj djevojčici. Okrenuo ju je na bok, ali je mogao samo utvrditi da je preminula. Djevojčica je poginula 300-tinjak metara od kuće u kojoj živi.

- Blizu živim, vidio sam da se nešto dešava. Taman sam se vraćao iz Zagreba sa suprugom, kad sam vidio ljude koji su počeli vikati, mahati. Odmah sam stao bez razmišljanja, da vidim o čemu se radi, mogu li kako pomoći. Tad sam na asfaltu, na samom križanju, uočio dijete koje leži. Dao sam sve od sebe da spasim curicu, da joj probam pomoći, učinio sam sve što sam mogao sa svoje liječničke strane, no nažalost preminula mi je na rukama. Hitna je brzo stigla, no djevojčica je imala tešku traumu glave i vrata i nažalost u takvim slučajevima šanse za preživljenje su nikakve, pogotovo kod tako malog jadnog djeteta - kazao je za 24 sata umirovljeni obiteljski liječnik dr. Ivica Stipanović.

- Djevojčici sam oslobodio dišne puteve, no zjenice nisu reagirale. Preminula mi je na rukama. S medicinske strane sam pokušavao sve što sam mogao, hitna joj isto nije mogla pomoći, bilo je pokušaja, no vidite da se ne može ništa. Puno puta sam bio u sličnim situacijama i spašavao ljude, no nikada tako malo dijete. Iako ste svjesni toga da nema pomoći, nastojite i dalje pokušavati i pružate prvu pomoć u nadi da ćete spasiti život. Samo sam razmišljao daj Bože da je spasim, no bilo je nemoguće. Ovo je strašno za obitelj, za nas sve. I ja imam emocije, u momentu kad pružate pomoć nema emocija jer se fokusirate na spašavanje, no kasnije se sve odrazilo na mene. Jako mi je žao što se to dogodilo. I mi živimo u tom naselju, no nisam poznavao djevojčicu, čuo sam da je završavala prvi razred osnovne škole - kazao je potreseni umirovljeni liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 20:07