NAPAD NA KORČULI

'LIKVIDIRAT ĆU TE' Brat Cvikova dilera zamjenicu ravnatelja USKOK-a presreo na plaži i prijetio joj smrću

 Boris Kovačev/CROPIX

Zbog prijetnji smrću zamjenici ravnatelja USKOK-a Nataliji Petković u četvrtak navečer u Blatu na Korčuli uhićen je vlasnik tamošnjeg kafića Korner Ivan Petričević.

Kako neslužbeno doznajemo, tužiteljica iz splitskog USKOK-a Natalija Petković došla je na rodnu Korčulu na odmor. U četvrtak poslijepodne otišla je kao i prethodnih dana na kupanje, ali ju je ovoga puta na plaži na području Blata “presreo” spomenuti muškarac, inače brat Nikole Petričevića, osuđenog na tri i pol godine zatvora kao član dilerske skupine Jakše Cvitanovića Cvika . Natalija Petković zastupala je optužbu u tom predmetu.

Ivan Petričević na plaži je sasuo paljbu po tužiteljici, vrijeđao ju je, ali joj i ozbiljno zaprijetio rekavši da će je likvidirati. Tužiteljica je ovaj verbalni nasrtaj Ivana Petričevića shvatila ozbiljno te je sve odmah prijavila policiji.

Korčulanska policija odmah se dala u potragu za osumnjičenim, koji je oko 21 sat uhićen i priveden u Policijsku postaju Korčula, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje smrću službenoj osobi.

Nakon policijske obrade, osumnjičeni Petričević jučer je predan pritvorskom nadzorniku, a potom je odveden na ispitivanje u nadležno tužiteljstvo u Dubrovniku. Ako tužiteljstvo zatraži da mu se odredi istražni zatvor, o tome će odlučivati sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda. Ovo nam je potvrdila glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Genero.

Međutim, pritom nije navodila identitet, samo da je riječ o 34-godišnjem osumnjičeniku za kazneno djelo prijetnje na štetu 47-godišnjakinje.

Kaznenim zakonom za prijetnju smrću predviđena je zatvorska kazna do tri godine, ali ako je djelo počinjeno “prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom ili položajem...”, što u konkretnoj situaciji jest, kazna je do pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:37