ODLUKA SUDA

LIŠEN SLOBODE ZBOG PRIJETNJI SABORSKOJ ZASTUPNICI NA FACEBOOKU Nakon mjesec dana iza rešetaka, dobio je još mjesec dana istražnog zatvora i optužnicu

Branka Juričev-Martinčev
 CROPIX

Općinsko državno odvjetništvu u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 35-godišnjeg Vodičanina Fabijana Šprljana, a zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje iz članka 139., stavak 3, u svezi stavka 1. Kaznenog zakona.

U optužnici, okrivljeniku se stavlja na teret da je 11. lipnja ove godine u 22,53 sati pod svojim imenom da Facebook profilu, nezadovoljan radom bivše vodičke gradonačelnice i aktualne saborske zastupnice Branke Juričev – Martinčev, u cilju da ju ustraši, objavio poruku najavljujući zlo, u kojoj je prijetio da je neće spasiti saborski umunitet, da se zna što slijedi, te da se mora srušiti kuća koja se gradi ispred njegove obiteljske kuće. U optužnici ODO-.a navodi se kako su opisane prijetnje izazvale kod oštećenice strah za osobnu sigurnost i sigurnost njezine obitelji.

U optužnici je također predloženo da se Šprljanu produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela prijetnji i zbog opasnosti ostvarenja prijetnji. Općinski sud u Šibeniku, na sjednici izvanaraspravnog vijeća donio je rješenje kojim je okrivljeniku produljio istražni zatvor za još mjesec dana po predloženog osnovi.

Na ovo rješenje o produženju istražnog zatvora, Krešimir Škarica, odvjetnik Fabijana Šprljana, uložio je žalbu o kojoj će odlučivati izvaraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:01