NASTRANI NASILNIK

LJUBOMORNI MONSTRUM IZ RIJEKE Nije mogao podnijeti da ga je djevojka ostavila pa ju je brutalno silovao: 'Reci nešto i ugušit ću te'

Ilustracija
 Laurent Hamels/Colourbox / AltoPress / Maxppp

Odgođeno je pripremno ročište koje je trebalo biti održano u Županijskom sudu u Rijeci u predmetu koji se vodi protiv 22-godišnjeg L. V. s prebivalištem u Rijeci, optuženog za kazneno djelo protiv spolne slobode, prošlogodišnje silovanje bivše djevojke, javlja Novi list .

Mladić se tereti da je seksualni delikt počinio jedne nedjelje rano ujutro, u stanu žrtve, 22-godišnje djevojke, u Rijeci. Optužen je da je uz uporabu sile, unatoč njezinom opiranju i protivljenju, silovao djevojku. Žrtva je čitavo vrijeme pokušavala fizički mu se oduprijeti, no pritom ga je uspjela samo zagrebati u predjelu lica. Ostajala je bez zraka i snage, a on ju je čvrsto pritiskao i ponavljao joj da će je ugušiti bude li vrištala, navodi se u optužnici.

Djevojka je seksualni napad bila prijavila policiji, mladić je uhićen, a na kraju je završio i u istražnom zatvoru koji mu je bio određen zbog opasnosti da bi mogao ometati istragu i kazneni postupak te opasnosti od ponavljanja delikta. Izrečene su mu bile i dvije mjere opreza, zabrana približavanja i zabrana uspostavljanja izravne ili neizravne veze sa žrtvom. Tijekom saslušavanja u riječkom Županijskom državnom odvjetništvu mladić se bio branio šutnjom, odnosno nije iznosio svoju obranu, a kako će se braniti pred sudom, nakon što se održi novo pripremno ročište i odredi datum početka suđenja, za sada se može samo pretpostavljati. Suđenje će se, kao što je uobičajeno u ovakvim slučajevima, odvijati iza zatvorenih vratiju, daleko od očiju javnosti radi zaštite žrtve. Ukoliko bude proglašen krivim, prijeti mu zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Novi list neslužbeno doznaje da mu je, nakon počinjenog delikta i prilikom privođenja u policiju, bila izmjerena koncentracija alkohola od 0,46 promila te da je žrtva ispričala da ju je presreo dok je otključavala vrata stana, nakon što se vratila kući iz noćnog izlaska. Navodno je nogom bio prepriječio vrata stana, zbog čega ih ona nije mogla zatvoriti. Protivno njezinoj volji, ušao je za njom u stan. Najprije su razgovarali, no kada mu je rekla da ima novog dečka i zamolila ga da izađe iz stana, on to nije prihvaćao već joj je stalno ponavljao da je ona njegova djevojka. Čak se u jednom trenutku dignuo i kazao joj da ide kući, no odjednom se predomislio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:57