IZMEĐU ZATONA I RASLINE

LOKALIZIRAN POŽAR KOD ŠIBENIKA U gašenju su pomogla i dva kanadera, a na terenu ostaje 15 vatrogasaca zbog zaostalih žarišta

 
Ilustracija
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Lokaliziran je požar koji u nedjelju oko 13 i 30 sati planuo kod Zatona u blizini Šibenika, doznaje se u nedjelju poslijepodne od zapovjednika šibenske JVP Volimira Miloševića.

Opožareno je oko osam hektara, a izgorjeli su nisko raslinje i borova šuma.

"Požar je lokaliziran u 16 i 20 sati, a zračne su se snage s požarišta povukle oko 16 sati. Požar je obuhvatio površinu od osam hektara niskog raslinja i borove šume", kazao je Milošević. Istaknuo je da na terenu ostaje 15 vatrogasaca koji će gasiti zaostala žarišta.

Požar je, uz dva Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, gasilo 25 vatrogasaca JVP Šibenik i Vodice, te DVD-ova Zaton, Vodice, Šibenik i Zablaće.

Požar je planuo iznad uvale Ljuta između Zatona i Rasline, a vatra nije ugrozila kuće.

Iz MORH-a su izvijestili da su na gašenje požara upućena dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Od početka protupožarne sezone, 17. lipnja do 17. kolovoza zračne protupožarne snage gasile su 28 požara, dok su kopnene snage Hrvatske vojske, sa ukupno 102 pripadnika, bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:16