KOD PRELOGA

Lopov iz drugog pokušaja ukrao auto pa s njim pijan izazvao prometnu nesreću

Sumnjiči ga se za počinjenje kaznenog djela krađe i prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Na području grada Preloga osumnjičeni 31-godišnjak neuspješno je pokušao ukrasti jedan auto, a zatim istu večer ukrao drugi auto s kojim je 15 minuta kasnije počinio prometnu nesreću, izvijestila je PU međimurska.

U srijedu oko 1.30 sati osumnjičeni muškarac je u Orehovici ušao u nezaključani teretni automobil parkiran na ulici, u kojem se u bravi nalazio originalni ključ. Upalio je auto i odvezao se nekoliko desetaka metara kada ga je trčeći sustigao vlasnik vozila. Nakon toga je ipak odlučio pobjeći iz vozila i udaljio se u nepoznatom smjeru. Istu večer je oko 2.00 sata u susjednoj ulici Vladimira Nazora iz neograđenog dvorišta uspješno ukrao otključani osobni automobil koji je također u bravi imao originalni ključ.

Već 15 minuta kasnije, na kolniku županijske ceste između Orehovice i Šemovca s ukradenim vozilom počinio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. Kako navodi policija, osumnjičeni 31-godišnjak je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, sumnjiči ga se za počinjenje kaznenog djela krađe i prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenja prometne nesreće pokrenut je prekršajni postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:19