UHVAĆENI

LOPOVI IZ STANA U ZAGREBU IZNIJELI GOTOVO 600.000 KUNA Vlasnik vjerovao mladiću s kojim je radio, on i djevojka ukrali mu novac, slike, pojačalo...

Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Gotovo 600 tisuća kuna vrijedan je "plijen" koji su mladić (23) i djevojka (24) ukrali iz stana jednog Zagrepčanina u razdoblju od listopada do prosinca prošle godine. Policijski službenici uspjeli su ih uhvatiti te su kazneno prijavljeni za ukupno četiri kaznena djela krađe te jedno djelo prijevare. Kako je izvijestila PU zagrebačka, 23-godišnjak je u stanu oštećenog boravio u tom periodu kao zaposlenik tvrtke koja mu je pomagala pri organizaciji izložbi.

Potpisao izjavu da je pojačalo njegovo

U jednoj od prostorija pronašao je i ukrao vrijednu umjetničku sliku. Potom je u prosincu, zajedno s 24-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine, iz stana ukrao skupocjeno glazbeno pojačalo koje su odnijeli u zalagaonicu. Prilikom procjene predmeta mladić je potpisao izjavu da je pojačalo njegovo.

Zatim su 8. prosinca zajedno ukrali oko deset tisuća kuna iz radne sobe, a samo dva dana kasnije mladić se opet odlučio na krađu te je iz jedne od prostorija stana ukrao 17,5 tisuća eura.

Zasad nije jasno kako to da je oštećeni vlasnik skupocjenih predmeta i velikog iznosa novca imao toliko povjerenje u mladića, kao ni kako to da vrijednosti nije držao pod sigurnijim nadzorom.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 596.300 kuna, izvijestili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:57