UOČILI PRILIKU

Lopovi novogodišnju noć proveli ‘radno‘: Ukraden Audi, na Svetom duhu netko iz kuće popalio desetke tisuća eura

Provalnici su se domogli nekoliko tisuća eura na ispraćaju Stare i prvog dana Nove godine

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix/

Zagrebačka policija ocijenila je da je novogodišnja noć obzirom na doček na Trgu bana Jelačića kojem je prisustvovalo, prema procjeni policije, oko 10 tisuća posjetitelja prošla na zavidnoj sigurnosnoj razini. I dok su mnogi slavili neki su provalnici procijenili da bi im novogodišnja noć mogla biti uspješna pa su je proveli radno i procijenili da bi se mogli dočepati plijena u eurima jer su građani imali određene zalihe gotovine - pokazalo se da su bili u pravu.

Nažalost, unatoč brojnim upozorenjima na opasnosti od pirotehnike na staru godinu oko 20 sati u Susedgradu je prilikom paljenja neutvrđenog pirotehničkog sredstva teško ozlijeđen maloljetnik i pomoć mu je pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Najvjerojatnije je pirotehnika bila i uzrok požara parkiranog Mercedesa vlasništvo 41-godišnjaka koji se zapalio na Staru godinu oko 18.30 sati na Pešćenici u Ulici grada Chicaga. Zapalilo ga je najvjerojatnije pirotehničko sredstvo koje je palo između vjetrobranskog stakla i poklopca motora te zapalilo plastiku na automobila. Nepoznat netko je pak u Bleiweisovoj na Črnomercu ukrao 45-godišnjaku Audi A3.

A provalnici su se domogli nekoliko tisuća eura na ispraćaju Stare i prvog dana Nove godine. U noći s 31. prosinca na 1. siječnja u Sesvetama u Ulici braće Radića, nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio novac i nakit kojom prilikom je oštetio 62-godišnjakinju za više tisuća eura. Na Svetom duhu također je u noći s 31. prosinca na 1. siječnja na Črnomercu nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio novac i nakit kojom prilikom je oštetio 37-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća eura. Nešto ranije, popodne na Staru godinu u Gundulićevoj ulici u Sesvetama nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio nakit kojom prilikom je oštetio 67-godišnjaka za nekoliko tisuća eura.

A neobičnog gosta lokala na Autobusnom kolodvoru zatekli su policajci jutros u 5.15 sati. Lokal je bio zatvoren, a policajci su u njemu zatekli nepozvanog gosta i priveli ga na kriminalističko istraživanje. Ukupno je u protekla 24 sata na području PU Zagrebačke evidentirano 25 kaznenih djela i 46 prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća pet osoba je lakše ozlijeđeno. Kao posljedica 41 prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:44