USPJELI SAMO JEDNOM

Lopovi u Varaždinu jedinstvenom metodom pokušali pokrasti tri trgovine u jednom danu

Varaždinska policija traga za trojicom kradljivaca koji su osmislili vlastiti sustav kako harati trgovačkim centrima
Lopov u akciji; ilustracija

Varaždinska policija izvijestila je o čak tri pokušaja krađe, od kojih je jedna uspjela, u trgovinama u tom gradu.

Tri muškarca svoj su poduhvat započela oko 14 sati u trgovini u Gospodarskoj ulici. Dvojica su ušla u trgovinu te su kolica napunili do vrha raznim prehrambenim artiklima i skupim alkoholnim pićima.

S namirnicama su se lagano zaputili prema izlazu iz trgovine, ali su se iznenada "predomislili" i odustali od "kupnje", te su napustili kolica i išetali iz trgovine. Bio je to dio pomno kovanog plana, jer je kolica u tom trenutku zgrabio treći muškarac te pobjegao s plijenom vrijednim nekoliko stotina kuna.

Ohrabreni tim uspjehom, muškarci su se tridesetak minuta kasnije zaputili u drugu trgovinu u Međimurskoj ulici. Ondje su naumili pljačkati po sad već ustaljenom modelu. Dvojica su opet napunila kolica, a treći je čekao na ulazu, no to je primijetio zaštitar koji ih je pokušao zaustaviti, no uspjeli su pobjeći.

To ih ipak nije razočaralo jer su oko 16 sati, valjda kad su se pribrali od neuspjeha, ponovno krenuli u Gospodarsku ulicu i na isti način pokušali opljačkati još jednu trgovinu. Hrana i alkohol sada su im se očito učinili nedovoljno vrijednim plijenom, pa su ovog puta pokušali ukrasti nekoliko TV uređaja. I ovog puta uočio ih je zaštitar pa su pobjegli bez robe koju su htjeli ukrasti.

Serija neobičnih pljački prijavljena je policiji koja je, kako su priopćili, pokrenula potragu za počiniteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:53