OKRUTNA PLJAČKA

Lopovi upali mesaru u kuću i mučili njega i suprugu: 'Skoro su me ubili! Sav se tresem!'

Razbojnici su bračni par poprskali suzavcem i prijetili im pištoljem, a pobjegli su s većom količinom nakita i novca
Zagreb, 180113.Dugo Selo, Zagrebacka ulica 157.Kuca Katice i Petra Vukovic koje su drski razbojnici nocu opljackali.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - "Skoro su me ubili! Sav se tresem! Na granici sam živčanog sloma. Učiniti takvo što pod stare dane poštenim ljudima je nečovječno" - rekao nam je vidno uzrujan umirovljeni mesar Petar Vuković (74) kojeg su trojica naoružanih razbojnika u četvrtak predvečer u vlastitom domu na Zagrebačkoj cesti u Dugom Selu pola sata psihički i fizički mučila.

Lopovsku torturu proživjela je i njegova sedam godina mlađa supruga Katica, a kako doznajemo, kršitelji zakona su odnijeli sa sobom u nepoznato veću količinu nakita i novca.

Po naputku policije , pojašnjava kroz suze Vuković, ne smije ništa govoriti, a agonija je počela iza 17,45 sati kada je razbojnički trojac pozvonio na vrata Vukovićevih.

Otvorio im je upravo Petar kojeg su odmah s vrata poprskali suzavcem da bi ga ugurali potom u kuću i s njim se nagurivali te im prijetili oružjem da im daju sve što imaju ili da će se loše provesti.

Šok, i nevjerica i strah od agresivnih nepoznatih muškaraca 'vladala' je njihovim domom sigurno pola sata. Na kraju su kradljivci pobjegli s plijenom u nepoznato preko susjedinog dvorišta.

- Ostavili su tragove u snijegu. Zato mi je policija i pozvonila na vrata da vidi jesam li možda nešto čula. Nažalost nisam jer je ulica bučna. Uz pomoć lampe policajci su fotografirali tragove. Nadam se da će ih dovesti do počinitelja. Čudim se da psi Vukovićevih nisu reagirali. Lavež se nije čuo. Ne bi me iznenadilo da je ekipa lopova ista. Naime, meni su prije dva mjeseca otprilike pokušali obiti prozor u tri sata ujutro dok sam spavala. Bila sam snena i nisam odmah razaznala što se događa. Nisu uspjeli izbiti ni okvir prozora ni samo staklo na kuhinji jer je masovno. Na kraju se jedan od njih se šuljao uz kuću. Tanka visoka pojava je u mene dva puta, dok sam ležala, upalila lampu - pojasnila je prva susjeda Vukovićevih dodavši kako je prije tjedan dana mesarska radnja 'Agro Zelina' koja se nalazi u sklopu Vukovićeve kuće bila metom provalnika.

Susjedi još kažu kako su se Vukovićevi u njihovo susjedstvo doselili netom prije raspada bivše Jugoslavije. Radili su u Njemačkoj te u dugoselskom kraju kupili zemljište na kojem su izgradili kuću. Otvorili su mesnicu u kojoj je Petar radio dok je mogao. Na kraju je prostor dao u najam drugoj tvrtki koju je prije tjedan dana, dodaju susjedi, posjetio provalnik.

- Susjedi su ga vidjeli kako trči kroz moje dvorište. Navodno je ukrao cigarete. Očito kroz dvorište brže pobjegnu nego da se daju u bijeg po ulici. Ali ni tom prilikom ništa, nažalost, nisam vidjela - zaključuje susjeda napominjući kako u njihovoj ulici doslovce više nema kuće koja nije pokradena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:48