ULOVILI IH KRAJ ŠKOLE

LOV NA KLAUNOVE KOJI STRAŠE LJUDE Policija kod Dubrovnika uhvatila dvojicu, a onda su otkrili o kome se radi...

Ilustracija
 Mike Blake / REUTERS

Dubrovačka policija intervenirala je u srijedu navečer u predgrađu Mokošica nakon dojave o dva klauna koji straše ljude pokraj osnovne škole, no tamo su utvrdili da je riječ o djeci mlađoj od 14 godina.

''Možemo potvrditi da smo sinoć zaprimili dojavu o pojavi dvije osobe maskirane u klaunove na području Mokošice. Utvrđen je njihov identitet, radi se o dvoje djece mlađih od 14 godina. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili kaznenog djela'', rekla je policijska glasnogovornica Andrijana Biskup.

Dodala je da je policija obavijestila nadležne odgojno-obrazovne institucije i roditelje maloljetnika.

Nakon SAD-a klaunovi poharali Europu, sve češće ih viđaju i u Hrvatskoj.

Fenomen klaunova koji straše ljude krenuo je iz SAD-a, a potom se proširio na Veliku Britaniju i na dio ostalih zemalja u Europi. Njihova pojava zabilježena je tako i u Švedskoj, ali i Sloveniji, a na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije i svjedočanstva o osobama maskiranim u klaunove koji straše ljude mašući noževima, palicama i drugim hladnim oružjem.

Prema pisanju medija klaunovi koji straše prolaznike ovoga su tjedna viđeni i u Osijeku, Slunju i Bjelovaru.

Policija: Ako vidite klaunove, zovite nas!

Policijska uprava osječko-baranjska izdala je priopćenje u kojemu stoji da se provjeravaju navodi građana:

Zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane, obavještavamo građane da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu. Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima za sada nisu zabilježile takve dojave.

Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192.

O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:11