PUNE RUKE POSLA

Ludi dan u Dubrovniku: požar u staroj jezgri, palma pala na cestu, ljude spašavali iz mora...

Dubrovački vatrogasci tijekom dana imali su pune ruke posla
 Tonci Plazibat/Cropix

Danas oko 12.30 šestorica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci s 3 vozila intervenirala su u gašenju stana u Ulici Miha Pracata u povijesnoj jezgri, piše Dubrovački vjesnik.

Požar koji je najvjerojatnije prouzročio kratak spoj vatrogasci su uspješno obuzdali pjenom iz aparata za početno gašenje prije nego se vatra stigla razbuktati, potvrdio je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Otkrio je kako gasitelji poslijepodne odrađuju još jednu intervenciju, ovaj put na piljenju palme koja ometa promet na Pilama, a sudjelovala su dvojica vatrogasaca s jednim vozilom.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Međutim, nakon gašenja stana u Gradu i piljenja stabla na Brsaljama, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci intervenirali su i četvrti put u nepuna tri sata.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Po dojavi o osobi u moru u gradskoj luci, intervencija je uključivala trojicu gasitelja i jedno vozilo, no ispostavilo se da su osobu do dolaska vatrogasaca spasili građani koji su se tu zatekli i pomogli joj izaći iz mora. Dojava za ovu intervenciju zaprimljena je u 14.28, javljaju iz JVP Dubrovački vatrogasci.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Malo potom, uslijedila je još jedna intervencija na Dančama po dojavi pristigloj u 14.59 sati. Prema informacijama s terena, čovjek se kupao u moru i samostalno je izašao na obalu, tako da nije bilo potrebe za intervencijom trojice vatrogasaca koji su na Danče upućeni s jednim vozilom.

image
Tonci Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:42