NIZ BIZARNOSTI

Ludi vikend u Sisku: Čak šest vozača bježalo s mjesta nesreća, jedan je i ‘nevin‘ završio na triježnjenju

Jedan vozač je uspio napraviti dvostruku nesreću, bježeći s mjesta događaja prve, prouzročio je drugu

Ilustracija: policija

 R Ronald Gorsic/Cropix

Vikend izvješće PU sisačko-moslavačke vrvi bizarnim događajima u prometu. Zanimljivo je da su u čak šest od 15 prometnih nesreća koje su se dogodile, vozači bježali s mjesta događaja. Najzanimljivija od pobrojanih ipak je ona u kojoj je trijezni vozač skrivio prometnu nesreću u kojoj je nevin "stradao" potpuno pijani vozač, pa završio u policiji na triježnjenju.

- U četiri prometne nesreće na području Petrinje te u po jednoj na području Siska i Kutine vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su četiri naknadno pronađena. U dvije prometne nesreće na području Petrinje te u po jednoj na području Siska i Kutine kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 1,96 promila - navodi policija dodajući da je samo u jednoj nesreći bilo ozlijeđenih osoba.

Jedan je uspio napraviti dvostruku nesreću, bježeći s mjesta događaja prve, prouzročio je drugu.

- U Petrinji je 64-godišnjak upravljao vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,74 promila te je prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom u ulici Josipa Nemeca udario u bočno ogledalo i oštetio ga. Potom se nastavio kretati te je u ulici Mije Srnaka udario u betonski nosač ograde mosta - kažu u policiji.

U Novogradiškoj ulici u Kutini je 70-godišnjak iz Lipovljana upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,96 promila te je uslijed neprilagođene brzine udario u propisno parkirano vozilo, a u Glini je pijani 20-godišnjak sletio s ceste i udario u skelu, te pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo uhvaćen.

Ona s trijeznim i pijanim vozačem dogodila se prošloga petka oko 11 sati na križanju Šipuševe i Mikčeve u Sisku.

- Do nesreće je došlo kada je 67-godišnjak osobnim vozilom sisačkih registracija, dolaskom do raskrižja, oduzeo prednost prolaska te je udario u vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao 51-godišnjak sa sisačkog područja. Zbog počinjenih prekršaja protiv 67-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog, dok je alkoholizirani vozač do otriježnjena smješten u posebnu prostoriju policijske postoje i protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu - kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:57