LAŽNA UZBUNA

LUKAVI BANDITI Dojavili sudu da su postavili bombu, odgodili ročište i stigli na korak do slobode

Policajci su s dresiranim psima pregledali zgradu i okoliš i utvrdili da bombe nema
 JUTARNJI LIST / JUTARNJI LIST

Zbog anonimne dojave o bombi jučer ujutro evakuiran je zagrebački Županijski sud.

Nepoznati muškarac nazvao je tajnicu predsjednika suda i rekao da je postavio bombu.

- Mater vam ustašku, nekidan ste vi mene osudili, sad ću presudit ja vama. Postavio sam bombu na sudu - rekao je i prekinuo vezu. Nakon konzultacija s predsjednikom suda Ivanom Turudićem, iako se odmah posumnjalo da bi dojava mogla biti lažna, pravosudni policajci naložili su evakuaciju.

Slučaj Spider web

Policijski pirotehničari, uz pomoć izdresiranih pasa, pregledali su zgradu i vozila parkirana uokolo. Nakon sat i pol ustanovljeno je da bombe nema te je sud nastavio s radom. Ipak, neke su rasprave prekinute i odgođene. Dok je policija pregledavala sud, među prisutnima su se mogli čuti komentari da je netko očito odlučio odgoditi jedno od ročišta. Najveća sumnja pala je na slučaj Spider web, jer se nekolicini optuženih za šverc kokaina privatnim mlažnjacima s Kariba bliži istek maksimalnog pritvorskog roka.

Neobični zahtjevi

Oni su do sada već imali niz neuobičajenih poteza: seriju zahtjeva za izuzećem sudaca i tužitelja, prijavljivanje zdravstvenih problema, čak je stavljen i prijedlog da se nadležnu sutkinju vještači kako bi se utvrdilo je li pod utjecajem droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:25